Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ολοκλήρωσης της διήμερης συνόδου της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ολοκλήρωσης της διήμερης συνόδου της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. Επίσης, παρατηρήθηκαν ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις, διορθώνοντας μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών που έφερε το δείκτη Stoxx Europe 600 σε υψηλά τριών εβδομάδων.
Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 6.780 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,20% στις 9.603 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,24% στις 4.487 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε πτώση 0,07% στις 337,89 μονάδες, περιορίζοντας τα μηνιαία κέρδη του στο 1,1%. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες, οι 10 σημείωσαν πτώση σήμερα.
Οι αγορές στρέφουν τα βλέμματα τους στην ολοκλήρωση της διήμερης συνόδου της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve η οποία ξεκίνησε χτες. Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να διαγνώσουν τις προθέσεις της Fed για το μέλλον της πολιτικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
Στο ταμπλό, με απώλειες 2,1% έκλεισε η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), καθώς ανακοίνωσε πτώση 64% στα κέρδη πρώτου τριμήνου, αφού διαμορφώθηκαν στα 624 εκατ. ευρώ, από 1,7 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.
Απώλειες 3,9% και για την BNP Paribas, με την αγορά να ανησυχεί για τις προβλέψεις του 1,1 δισ. δολαρίων λόγω εμπλοκής της σε έρευνες που διεξάγουν οι αμερικανικές αρχές. Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 1,668 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 1,39 δισ. ευρώ.
Στον αντίποδα, η Alstom ενισχύθηκε κατά 9,8%, μετά την ανακοίνωση ότι έχει εγκρίνει την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων με την General Electric, οι οποίες πιθανόν να οδηγήσουν στην εξαγορά της.
Κέρδη 3,1% κατέγραψε η Royal Dutch Shell, καθώς αν και ανακοίνωσε πτώση των καθαρών κερδών στα 7,3 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν μόλις στα 5 δισ. ευρώ.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο 0,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εurostat.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 0,7%, ενώ αναλυτές ανέμεναν να φτάσει υψηλότερα στο 0,8%.
Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, οι αναλυτές επαναδιατύπωσαν τις εκτιμήσεις για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη.