Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2004 10:34

Sumitomo Mitsui : 29,2 εκατ. δολ. για την UFJ Holdings

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ύψους 3,2 τρισ. γιέν (29,2 εκατ. δολ.) σε μετοχές, για την εξαγορά της UFJ Holdings Inc., έκανε η τρίτη μεγαλύτερη δανείστρια της Ιαπωνίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., εντείνοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει στη μάχη για τη δημιουργία της μεγαλύτερης τράπεζας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, στον κόσμο.

Η ιαπωνική τράπεζα προσέφερε στους μετόχους της UFJ μία μετοχή της Simitomo Mitsui, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η τελευταία, θα διοχετεύσει παράλληλα το ποσόν των 700 δισ. γιέν στην UFJ με έδρα την Οσάκα, σε μια προσπάθεια μείωσης του χρέους της, που σήμερα ανέρχεται στα 4,62 τρισ. γιέν.

Η Sumitomo Mitsui «φλερτάρει» του μετόχους της UFJ, έναντι της προσφοράς που έκανε η ανταγωνίστριά της Μitsubishi Tokyo Financial Group Inc., η οποία προ δύο εβδομάδων συμφώνησε να προχωρήσει σε συγχώνευση για να δημιουργήσει μία τράπεζα, η οποία σε μέγεθος θα είναι μεγαλύτερη από την Citigroup Inc., από πλευράς περιουσιακών στοιχείων. Η Mitsubishi Tokyo, η οποία έκανε προσφορά διοχέτευσης 700 δισ. γιέν στην UFJ, δεν ανακοίνωσε με ποιους όρους.

«Η προσφορά της Sumitomo Mitsui δεν θα επηρεάσει τους υπολογισμούς μας για συγχώνευση», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Mitsubishi Tokyo, Susumu Niitsuma.

Οι μετοχές της UFJ αυξήθηκαν κατά 15.000 γιέν, ποσοστό 3%, φθάνοντας στα 510.000 γιέν η μία στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, πριν από την ανακοίνωση της Sumitomo Mitsui. Οι μετοχές αναρριχήθηκαν κατά 14% από τη στιγμή που Sumitomo Mitsui έκαν την πρώτη επιθετική προσφορά της για συγχώνευση με την UFJ, στις 30 Ιουλίου.

Οι μετοχές της Sumitomo Mitsui, υποχωρούσαν 1.000 γιέν, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 629.000 γιέν. Από τη στιγμή της προσφοράς της για την συγχώνευση με την UFJ, έχουν χάσει ποσοστό 6,3%.