Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004 07:31

Ανοδικά κινείται το γιέν έναντι του ευρώ

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται το γιέν έναντι του ευρώ στην Ασία, καθώς ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο και έκθεση, κατέδειξε, ότι οι ξένοι επενδυτές αύξησαν τις αγορές τους σε ιαπωνικές μετοχές.

Το ευρώ κινήθηκε πτωτικά, καθώς η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, κινήθηκε πτωτικά για τρίτο μήνα σε σύνολο τεσσάρων μηνών, τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα οικονομολόγων. Οι επενδυτές εκτός Ιαπωνίας αγόρασαν περισσότερες μετοχές από τις αντίστοιχες που πούλησαν την εβδομάδα που πέρασε, την 10η εβδομάδα καθαρών αγορών, στο σύνολο των 11 τελευταίων εβδομάδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στο Τόκυο.

«Οι ιαπωνικές μετοχές έφτασαν στο ανώτατο σημείο της λίστας των αγορών από τους ξένους επενδυτές», ανέφερε ο Xinyi Lu, επικεφαλής του τμήματος στρατηγικών επενδύσεων της UFJ Bank Ltd., στο Τόκυο, πριν από την ανακοίνωση, συμπληρώνοντας: «Η εξέλιξη αυτή δίνει μεγαλύτερο περιθώριο στην αύξηση των τιμών των ιαπωνικών μετοχών και αυτό θα ευνοήσει το γιέν».

Εναντι του ευρώ το γιένα αναρριχήθηκε στα 132,95 στις 12:26' μ.μ. ώρα Τόκυο, από 133,15 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το εθνικό νόμισμα της Ιαπωνίας διαμορφώθηκε στα 110,08 έναντι του δολαρίου από 110,17 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2079 έναντι του ευρώ από 1,2082 δολ. Χθες αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Αυγούστου, φθάνοντας το 1,2052 δολ.