Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2004 12:14

Γερμανός: Eπέκταση στην Ουκρανία

Στην αγορά της Ουκρανίας επεκτείνει τις δραστηριότητές της η Γερμανός ΑΒΕΕ ακολουθώντας το στρατηγικό σχεδιασμό της για επέκταση σε χώρες όπου τα περιθώρια ανάπτυξης της κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ υψηλά.

Σε συνεργασία με την τοπική αλυσίδα λιανικής Mobitel -που διαθέτει ήδη 32 καταστήματα-, ιδρύει τη θυγατρική εταιρεία Germanos Telecom Ucraine στην οποία η Γερμανός ελέγχει το 61% και προχωρά σε επένδυση της τάξεως των 1,5 εκατ. δολ. με στόχο την περαιτέρω επέκτασή του Δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, με 48 εκατ. κατοίκους, η αγορά της Ουκρανίας αποτελεί μια αναδυόμενη αγορά τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών όπου η κινητή τηλεφωνία παρουσιάζει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, ενώ παρατηρείται έλλειψη οργανωμένων δικτύων λιανικής.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας φθάνει μόλις το 17%, ενώ έως το τέλος του 2006 προβλέπεται να υπερβεί το 40%, καθώς νέοι συνδρομητές προστίθενται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η νεοιδρυθείσα εταιρεία Germanos Telecom Ucraine, συνεργαζόμενη με τους δύο μεγαλύτερους παροχείς κινητής τηλεφωνίας (UMC και KYIVSTAR) -από τους πέντε που δραστηριοποιούνται συνολικά στη χώρα (UMC, KYIVSTAR, DCC, GOLDEN TELECOM, WELCOME) - θα αναπτύξει στα επόμενα δύο χρόνια ένα δίκτυο 150 καταστημάτων, υπό την επωνυμία και ταυτότητα «Γερμανός» που θα διαθέτουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων κινητής τηλεφωνίας και ψηφιακής τεχνολογίας. Στόχος της εταιρείας είναι να αποκτήσει ηγετική θέση στη χώρα στον τομέα της παροχής Προϊόντων και Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιών.

Ο κ. Γ. Καραγιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Γερμανός, δήλωσε: «Η ανάπτυξή μας στην Ουκρανία, αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας για επέκταση σε χώρες όπου τα ποσοστά διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας είναι χαμηλά. Η είσοδός μας στην αγορά αυτή αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό νέο βήμα δράσης για τον Όμιλο, ενώ παράλληλα ενισχύει το μερίδιο αγοράς μας σε χώρες του εξωτερικού».