Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2004 17:26

Η Ελαΐς διαψεύδει τα περί αποχώρησης από το Χ.Α.

Η απόφαση του διεθνούς ομίλου Unilever για την αναδιοργάνωση των εταιρειών του παγκοσμίως δεν συνεπάγεται την αποχώρηση της εταιρείας Ελαΐς από το Χ.Α. και τη συγχώνευσή της με τις άλλες εταιρείες του Ομίλου στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας Ελαΐς Ελαιουργικές Επιχειρήσεις σχολιάζοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχεδιαζόμενη εξόδου της εταιρείας από το Χ.Α. και τη συγχώνευσή της με τις άλλες εταιρείες της Unilever, Unilever Hellas ΑΕΒΕ και KNORR BESTFOODS HELLAS ΑΒΕΕ.

Αναλυτικά, σε σχετική της επιστολή προς το δ.σ. του Χ.Α. η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Διεθνής Όμιλος Επιχειρήσεων της 'Unilever απεφάσισε να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση των λειτουργιών των εταιριών του σε παγκόσμιο επίπεδο, εις τρόπον ώστε μέχρι το τέλος του έτους 2006 να λειτουργεί οργανωτικά σε κάθε χώρα ως μία εταιρεία.

Σκοπός της αναδιοργάνωσης αυτής είναι η απλοποίηση των διαδικασιών στην λειτουργία της, η επίτευξη συνεργιών στην αγορά, η αποφασιστικότερη ενίσχυση των μαρκών της εταιρείας και η συνέχιση της κερδοφόρου ανάπτυξή της.

Η πρωτοβουλία αυτή του Διεθνούς Ομίλου της Unilever, αφορά κατά κύριο λόγο την εσωτερική αναδιοργάνωση των εταιρειών της σε κάθε χώρα και δεν συναρτάται οπωσδήποτε με την αλλαγή του νομικού καθεστώτος των εταιρειών της.

Ως εκ τούτου και όσον αφορά την εταιρία ΕΛΑΪΣ η πρωτοβουλία αυτή δεν συνεπάγεται την αποχώρηση της εταιρίας από το Χ.Α. και την συγχώνευσή της με τις άλλες εταιρίες του Ομίλου στην Ελλάδα».