Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2004 10:08

UBS AG: 265 εκατ. δολ. για την Charles Schwab Corp.

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά του τμήματος ερευνών και θεσμικών διαπραγματεύσεων της Charles Schwab Corp., αντί του ποσού των 265 εκατ. δολ., προχώρησε η μεγαλύτερη διαχειρίστρια κεφαλαίων στον κόσμο, UBS AG, με αποτέλεσμα να καταστεί η δεύτερη σε διαπραγματεύσεις στο Nasdaq της Ν. Υόρκης.

Η UBS, με έδρα τη Ζυρίχη, αποκτά ένα τομέα εργασιών με αγοραστές και πωλητές περισσοτέρων από 12.000 αμερικανικών μετοχών, καθώς και ένα αυτόματο σύστημα συναλλαγών, το οποίο ενημερώνει θεσμικούς επενδυτές. Η επιχείρηση θα αποτελέσει τμήμα του αντίστοιχου μετοχών και επενδύσεων της τράπεζας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Η αγορά της Schwab κάνει περισσότερo έντονη την παρουσία της UBS στο Nasdaq και αυξάνει τις προοπτικές εξέλιξής της», ανέφερε ο Vasco Moreno, αναλυτής στην Keefe, Bruyette & Woods Inc. στο Λονδίνο, ο οποίος κατατέταξε τη μετοχή της UBS, πριν από την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας, στο «market perform».

Με το απόκτημά της αυτό, η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης – από πλευράς περιουσιακών στοιχείων - θα αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο των συναλλαγών των μετοχών που διαπραγματεύονται στον Nasdaq και θα αυξήσει την παρουσία της στις ΗΠΑ, μετά την εξαγορά και της Paine Webber Group Inc. το 2000, της τέταρτης σε μέγεθος χρηματιστηριακής φίρμας, εκείνη την εποχή, αντί 11,5 δισ. δολαρίων.

Πέρυσι, η UBS, της οποίας ηγείται ο Peter Wuffli, 46 ετών, εξαγόρασε το τμήμα των χρηματιστηριακών εργασιών της ABN Amro Holding NV αντί του ποσού των 250 εκατ. δολ., προκειμένου να επεκταθεί στην αγορά των επενδύσεων κεφαλαίων σταθερής απόδοσης.