Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2004 09:50

Pinault-Printemps-Redoute: 62% η αύξηση των κερδών

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 62%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της γαλλικής Pinault-Printemps-Redoute SA, ιδιοκτήτρια της φίρμας Gucci και των καταστήματα multimedia, Fnac, μετά την αύξηση των πωλήσεων, αλλά και την πώληση του τμήματος πιστώσεων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, που εδρεύει στο Παρίσι, αναρριχήθηκαν στα 191 εκατ. ευρώ (233 εκατ. δολ.) από 118 εκατ. ευρώ, που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της. Οικονομικοί αναλυτές, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν στα 364 εκατ. ευρώ

Η Pinault ευνοήθηκε επίσης, μετά την πώληση του τμήματος πιστώσεων προς τους καταναλωτές, Finaref και την απόκτηση της Gucci μέσα στο έτος, η οποία και αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις της, μετά την ανάκαμψη της ζήτησης στις ΗΠΑ και την Ασία, αλλά και τη χαμηλότερη φορολογία.

«Η νέα ανάπτυξη που γνωρίζει ο κλάδος των ειδών πολυτελείας και η βελτίωση της παραγωγικότητας, μας κάνει να έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην περαιτέρω πορεία μας», ανέφερε ο επικεφαλής της Pinault, Serge Weinberg, σε δήλωσή του.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 2,15%, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί για τις δαπάνες των καταναλωτών στη Γαλλία, όπου οι πωλήσεις της Gucci παραμένουν χαμηλές.

«Η ανησυχία των επενδυτών εντοπίζεται στις προοπτικές του τμήματος των ειδών πολυτελείας της εταιρείας», ανέφερε την εβδομάδα που πέρασε ο David Jeary, οικονομικός αναλυτής της CSFB στο Λονδίνο, κατατάσσοντας τη μετοχή της εταιρείας στο «neutral».

Οι πωλήσεις του ομίλου Gucci, σημείωσαν αύξηση 4,3%, φθάνοντας στο 1,34 δισ. ευρώ, το εξάμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου, όταν τα αποτελέσματά του, συμπεριελήφθησαν στον ισολογισμό της Pinault για το πρώτο εξάμηνο.