Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2004 08:21

Shinsei Bank : 730 εκατ. δολ. για τμήμα της Aplus Co.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση του τμήματος καταναλωτικής πίστης της Aplus Co., αντί του ποσού των 80 δισ. γιέν (730 εκατ. δολ.) πέτυχε η ιαπωνική τράπεζα Shinsei Bank Ltd., η πρώτη που ελέγχεται από ξένους επενδυτές, σύμφωνα με στελέχη και των δύο εταιρειών.

Η Shinsei, που εδρεύει στο Τόκυο, σχεδιάζει να αγοράσει νέες μετοχές που θα εκδώσει η Aplus και να απορροφήσει προνομιούχες αξίας 30 δισ. γιέν από την UFJ Holdings Inc., την κύρια πιστώτριά της, σύμφωνα με στελέχη που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, συμπληρώνοντας, ότι η Shinsei ενδέχεται να απορροφήσει χρέος ύψους 100 δισ. γιέν από την UFJ.

H Aplus, πέτυχε την αρχική συμφωνία με την Shinsei, ενώ το διοικητικό της συμβούλιο, ενέκρινε σήμερα την πώληση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Aplus, Hironobu Isono, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Η Shinsei, η οποία είχε το μεγαλύτερο πλεόνασμα μεταξύ των άλλων μεγάλων τραπεζών της Ιαπωνίας, θέλει να προσθέσει στο πελατολόγιό της ακόμη ένα εκατ. πελάτες, καθώς ο δανεισμός των εταιρειών κινείται πτωτικά τα τελευταία έξι χρόνια.

Ο πρόεδρος της Shinsei, και της Aplus, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 3:15' μ.μ. ώρα Τόκυο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, σύμφωνα με τον Isono.