Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004 09:41

Air Liquide SA : 9,7% αύξηση των κερδών το α' εξάμηνο

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 9,7%, σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας βιομηχανικών αερίων στον κόσμο, Air Liquide SA, μετά την εξαγορά της Messer Griesheim GmbH και την αύξηση της ζήτησης υδρογόνου.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, που εδρεύει στο Παρίσι, ανήλθαν σε 360 εκατ. ευρώ (434 εκατ. δολ.) ή 33 ευρώ ανά μετοχή, από 328 εκατ. ευρώ ή 3,27 ευρώ, που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Εξι αναλυτές του Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα ανέλθουν σε 375 εκατ. ευρώ.

Η ανάπτυξη των πωλήσεων και των καθαρών κερδών το 2004, θα είναι ταχύτερη από την αντίστοιχη του 2003, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Benoit Potier. Μετά το 2004, οι εκτιμήσεις αναφέρουν συνέχιση της ανάπτυξης, αποτέλεσμα της ενοποίησης με την Messer και της βελτίωσης των εργασιών της.

«Είναι ένα καλό εξάμηνο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Jean-Claude Buono, σε τηλεφωνική του συνέντευξη, συμπληρώνοντας, ότι η ανάπτυξη θα περιοριστεί κατά τι το δεύτερο εξάμηνο, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Η Air Liquide και οι ανταγωνίστριές της, όπως η βρετανική BOC Group Plc, προμηθεύουν με οξυγόνο, άζωτο και άλλα αέρια, βιομηχανίες παραγωγής χάλυβα και προμηθευτές chip, ενώ το καθεστώς λειτουργίας των βιομηχανιών στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος αυξάνει τη χρήση υδρογόνου από τις εταιρείες πετρελαιοειδών, με αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων τους.