Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2004 12:50

Χρ. Σακελλαρίδη : «Τεράστια τολμηρή επένδυση οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Την αξιοποίηση του ευνοϊκού κλίματος και του αυξημένου γοήτρου της χώρας, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, προς όφελος της εξωστρέφειας της οικονομίας και των εξαγωγών, επεσήμανε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων(ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη, σε συνέντευξη προς τους εκπροσώπους του Tύπου και των μέσων ενημέρωσης.

Η μεταβολή για την εικόνα της χώρας μας, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελεί κατάκτηση που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη βελτίωση των επιδόσεών μας στις εξαγωγές, τις επενδύσεις και τον τουρισμό, είπε η κ. Σακελλαρίδη, σε μια περίοδο που οι εξαγωγές π.χ. δεν πάνε καλά.

Με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ), οι εξαγωγές στους πέντε πρώτους μήνες του έτους υποχωρούν κατά 8,4% από 5.149 εκ. ευρώ στο 2003 σε 4.717 εκ. ευρώ το 2004.

Αφού η πρόεδρος των εξαγωγέων υπέβαλε ανανεωμένες προτάσεις σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο, την έρευνα και την ανάπτυξη, την άρση των αντικινήτρων και τη μείωση της φορολογίας, ανέπτυξε νέες προτάσεις για δύο πλατφόρμες εξαγωγών. όπως τις ονόμασε:

Η μία αποτελεί συνένωση φορέων και επιχειρηματικών δυνάμεων σε συγκεκριμένους τομείς, χώρες ή περιοχές, και η άλλη αποτελεί πλατφόρμα υπηρεσιών υποστήριξης εξαγωγικών επιχειρήσεων με την αξιοποίηση προωθημένων τεχνολογιών.

Η κ. Σακελλαρίδη είπε, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες υπήρξαν τεράστια και τολμηρή επένδυση. Η απόδοσή της θα εξαρτηθεί από όλους μας.