Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2004 09:27

Adecco SA: 11% υψηλότερα κέρδη το β' τρίμηνο

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 11%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας εύρεσης προσωρινού προσωπικού στον κόσμο, Adecco SA, μετά τη συγκέντρωση 30 εκατ. ευρώ (36 εκατ. δολ.) από την πώληση του τμήματός της Jobpilot τον Απρίλιο.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 95 εκατ. ευρώ ή 51 σεντς ανά μετοχή από 86 εκατ. ευρώ ή 46 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα έσοδά της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 6%, φθάνοντας στα 4,3 δισ. ευρώ, σημειώνοτνας για πρώτη φορά αύξηση μετά από τουλάχιστον 11 τρίμηνα, σημάδι ότι η εταιρεία ευνοείται από την ανάκαμψη του εν λόγω κλάδου.

Τα έσοδα ευνοήθηκαν από την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, κάτι που ώθησε τις εταιρείες να προχωρήσουν σε προσλήψεις. Η Adecco εισπράττει περίπου το 1/4 των εσόδων από τη Βόρειο Αμερική.

Σημειώνεται, ότι, η Manpower Inc., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία του κλάδου, ανακοίνωσε τον Ιούλιο, ότι το δεύτερο τρίμηνο τα εισοδήματά της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 20% και της Randstad Holdings NV, της υπ'αριθμόν τέσσερα, σε ποσοστό 9%, αποτέλεσμα της ζωηρής ανόδου της αμερικανικής αγοράς.

Πριν από τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές της Adecco βρισκόντουσαν στα 63,1 φράγκα, 23% χαμηλότερα από τα επίπεδα που διαπραγματευόντουσαν πριν αρχίσουν τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας. Η χρηματιστηριακή της αξία φθάνει τα 11,80 δισ. φράγκα (9,3 δισ. δολ.).

Το τελευταίο εξάμηνο, οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 11% έναντι ανόδου 4,6% των μετοχών της Manpower, ενώ της Randstad έχουν κινηθεί επίσης ανοδικά. Οι μετοχές της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας του κλάδου, Vedior NV, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 8,3% κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο.