Προτάσεις για την αντιμετώπιση του γυναικείου ψηφιακού αναλφαβητισμού και την προστασία της εργαζόμενης μητέρας κατέθεσε ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της ΕΕΔΕ.
Προτάσεις για την αντιμετώπιση του γυναικείου ψηφιακού αναλφαβητισμού και την προστασία της εργαζόμενης μητέρας κατέθεσε ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της ΕΕΔΕ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε χθες το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία (ECWT).
Ο ΤΟΓΜΕ υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα ο γυναικείος ψηφιακός αναλφαβητισμός, καθώς εκτιμά πως αυτό μπορεί να οδηγήσει αφενός στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με χρήση νέων μέσων και τεχνολογιών αφετέρου στην ενίσχυση της εργασίας, ειδικότερα στις νέες γυναίκες.
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες της Ε.Ε., η προσέλκυση περισσότερων γυναικών σε ψηφιακά επαγγέλματα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του ετήσιου ΑΕΠ κατά 9 δισ. ευρώ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΤΟΓΜΕ, Αναστασία Μάνου, ο Τομέας θα αναλάβει στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει σχεδιάσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων - και στην οποία συμμετέχει σε συνεργασία με άλλους φορείς - τη διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών για τις ευκαιρίες που παρέχονται καθώς και την παραγωγή webinar με στόχο τη συμμετοχή γυναικών απ’ όλη την επικράτεια.
Πέραν αυτών που ανέφερε η κ. Μάνου, ο ΤΟΓΜΕ έχει διαμορφώσει τις θέσεις του που αφορούν ειδικά στις εργαζόμενες μητέρες, ή εργαζόμενες που θέλουν να γίνουν μητέρες, και θα τις θέσει προς διαβούλευση. Θέσεις που, όπως τονίζει, θα προωθήσουν τη δημιουργία νέων επαγγελμάτων που δίνουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες γυναίκες/νέες μητέρες τα καθημερινά τους προβλήματα σε ένα δυναμικό εργασιακό περιβάλλον.