Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2004 11:32

Συμμετοχή της TIM στο πρόγραμμα Free - G της Ε.Ε.

ΣΤΟ πρόγραμμα Free – G, μια πρωτοποριακή τεχνολογία χρέωσης υπηρεσιών δεδομένων, συμμετέχει η TIM στo πλαίσιo της δραστηριοποίησής της σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το πρόγραμμα Free-G, ως μέρος του προγράμματος IST (Information Society Technologies) της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησε το 2002 με διάρκεια δύο ετών, ενώ δοκιμάζεται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με σκοπό την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου χρέωσης υπηρεσιών δεδομένων για εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και στόχο την διεύρυνση της χρήσης υπηρεσιών μετάδοσης δεδομένων μέσω δικτύων 2ης ή 3ης γενιάς.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την τεχνολογία FREE-G, ο τελικός χρήστης απολαμβάνει δωρεάν πρόσβαση μέσω κινητού προς WAP ή WEB sites εταιρειών οι οποίες επωμίζονται το αντίστοιχο κόστος με σκοπό να προσελκύσουν τους χρήστες στις αντίστοιχες WAP η WEB υπηρεσίες τους.

Το ελκυστικό αυτό μοντέλο χρέωσης, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της TIM, στοχεύει να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας που θα οδηγήσει τον τελικό χρήστη στο να αυξήσει την χρήση των υπηρεσιών αυτών και να εξοικειωθεί με νέους και πιο πρακτικούς τρόπους - μέσω κινητού τηλεφώνου - να διεξάγει συναλλαγές και να ενημερώνεται απο τους δικτυακούς τόπους διαφόρων εταιριών - φορέων.

Τα χρήσιμα συμπεράσματα που εξάγονται απο την δραστηριοποίηση στο πρόγραμμα FREE-G, βοηθούν σημαντικά την ΤΙΜ να δημιουργεί το ανεπτυγμένο περιβάλλον υπηρεσιών που υποστηρίζει τόσο τις υπάρχουσες όσο και τις μελλοντικές ανάγκες των συνδρομητών της, καταλήγει η ανακοίνωση.