Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2004 10:16

Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΚΕΡΔΗ καταγράφουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έπειτα από την άνοδο των αμερικανικών μετοχών την Παρασκευή.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.551,3 μονάδες αυξημένος κατά 0,1%, στο Παρίσι ο CAC 40 στις 3.697,8 μονάδες με κέρδη 0,6% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.915,3 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,8%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας με τη μετοχή της Philips να σημειώνει άνοδο 1,03%.

Αντιθέτως, η μετοχή της WPP υποχωρεί κατά 1%. Η βρετανική διαφημιστική εταιρεία WPP Group Plc. κέρδισε τη δημοπρασία για την απόκτηση τής αμερικανικής ανταγωνίστριας εταιρείας Grey Global. Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,31 δισ. δολάρια.

Το νέο επταήμερο

Σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ ανοίγει τη συνέντευξη Τύπου του ομίλου των 10 για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας

Με ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η ανακοίνωση στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ. Παράλληλα, το γερμανικό ινστιτούτο ZEW θα δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία για το Σεπτέμβριο.

Την Πέμπτη θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή, ενώ ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) δίνει στη δημοσιότητα μηνιαίες αναφορές για την αγορά πετρελαίου. Επίσης, συνεδριάζει η διοίκηση της ΕΚΤ και το γενικό συμβούλιο όλων των κεντρικών τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Παρασκευή, τέλος, θα ανακοινωθεί στις ΗΠΑ ο δείκτης του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα.