Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2004 10:48

Νέο προϊόν της σειράς «Πειραιώς Diamonds»

Ένα νέο προϊόν Εγγυημένου Κεφαλαίου της σειράς «Πειραιώς Diamonds» προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του καταθέτη/επενδυτή για εναλλακτικές λύσεις τοποθέτησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η έκδοση αυτή απευθύνεται σε πελάτες που έχουν καταθέσεις σε ευρώ και οι οποίοι επιθυμούν να καρπωθούν μία υψηλή δυνητική απόδοση που μπορεί να προκύψει από την εξέλιξη του διατραπεζικού επιτοκίου ευρώ 6 μηνών (6m Euribor).

Τα «ΠΕΙΡΑΙΩΣ DIAMONDS», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι ειδικής μορφής προθεσμιακές καταθέσεις που παρέχουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη, καθώς και τη δυνατότητα απόδοσης μεγαλύτερης από τις παραδοσιακές προθεσμιακές καταθέσεις, η οποία εξαρτάται από την εξέλιξη της ισοτιμίας κύριων νομισμάτων, την πορεία χρηματιστηριακών δεικτών ή την πορεία των διατραπεζικών επιτοκίων των κυριότερων νομισμάτων.

Τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς, για την οποία οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα λήξουν τη Δευτέρα 27/9/2004 (2 εβδομάδες) με σειρά προτεραιότητας, μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας, είναι :

“Diamond 3Υ Callable – Euribor ΙII”

Προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ, μέγιστης διάρκειας 3 ετών και με το δικαίωμα της Τράπεζας να προβεί σε ανάκληση της πριν το τέλος της 3ετίας. Η απόδοση της κατάθεσης είναι συνδεδεμένη με την εξέλιξη του διατραπεζικού επιτοκίου ευρώ 6 μηνών (6m Euribor). Συγκεκριμένα ο επενδυτής λαμβάνει κάθε εξάμηνο απόδοση 4,20% (ετησιοποιημένο), εφ όσον το 6m Euribor είναι στη λήξη του κάθε εξαμήνου εντός ενός προκαθορισμένου εύρους τιμών.

Η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να λήξει πρόωρα τη κατάθεση στο σύνολο της από το πέρας του πρώτου εξαμήνου (συγκεκριμένα τη ημέρα καταβολής των τόκων), και κάθε εξάμηνο στη συνέχεια, καταβάλλοντας στον επενδυτή το 100% του κεφαλαίου του καθώς και τους τόκους (αν προκύψουν) για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Το προϊόν είναι εγγυημένου κεφαλαίου και στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι ανωτέρω προϋποθέσεις για την παροχή απόδοσης, ο επενδυτής λαμβάνει το αρχικό του κεφάλαιο.

Οι τόκοι, εφ όσον προκύπτουν, θα καταβάλλονται στον επενδυτή στο τέλος του κάθε εξαμήνου.

Το ελάχιστο ποσό συμμετοχής στο παραπάνω προϊόν είναι €20.000 ενώ η έναρξη της κατάθεσης είναι στις 28/9/2004.