Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 16:33

Ισχυρά κέρδη καταγράφει η Wall Street

Ανοδικά ξεκίνησε σήμερα η Wall Street, περιορίζοντας ελαφρώς τις απώλειες που καταγράφουν σε επίπεδο εβδομάδα, καθώς τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα βελτίωσαν το κλίμα στην αγορά.

Ανοδικά ξεκίνησε σήμερα η Wall Street, περιορίζοντας ελαφρώς τις απώλειες που καταγράφουν σε επίπεδο εβδομάδα, καθώς τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα βελτίωσαν το κλίμα στην αγορά.

Ειδικότερα, στις 16:29,  ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,71% στις 16.378,92 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,02% στις 4.193,59 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,76% στις 1.863 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η ενίσχυση της καταναλωτικής δαπάνης προμηνύει βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης των καταναλωτών ενώ υποδηλώνει και ανάκαμψη της κερδοφορίας των εισηγμένων εταιρειών, ιδιαιτέρως εκείνων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Αυτήν την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες δέχτηκαν σοβαρές πιέσεις κυρίως από τον κλάδο των τραπεζών και της τεχνολογίας. Παράλληλα, οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις τίτλων που είχαν υπεραποδώσει το τελευταίο διάστημα.

Στο ταμπλό, κέρδη 3,7% καταγράφει η Cognizant Technology Solutions, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της σε buy από την Morgan Stanley. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η δυναμική της εταιρείας πιθανότατα να έχει υποεκτιμηθεί.

Κέρδη 1,8% καταγράφει η Zynga, στον απόηχο της αύξησης της συμμετοχής του δισεκατομμυριούχου Steven A. Cohen, στο 5,3%, από 2,2% προηγουμένως.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει ο κλάδος της υγείας, ωστόσο 9 στους 10 κλάδους του δείκτη S&P 500 βρίσκονται σε θετικό πρόσημο. Η Merck κερδίζει 1,6% και η UnitedHealth είναι στο +1,5%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημεράς, κατά 0,3% αυξήθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ έναντι αύξησης 0,2% τον Ιανουάριο. Το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε επίσης κατά 0,3% τον Φεβρουάριο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των καταναλωτικών δαπανών κατά 0,3% και αύξηση των εισοδημάτων κατά 0,2%. Το ποσοστό αποταμίευσης στις ΗΠΑ έφτασε σε υψηλά τεσσάρων μηνών, στο 4,3% από 4,2% τον Ιανουάριο.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στις 80 μονάδες στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, έναντι 81,6 μονάδων τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη υποχώρηση του δείκτη Michigan – Thomson Reuters στις 81 μονάδες.