Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 11:08

Τεχνική αντίδραση εκδηλώνεται στο Χ.Α.

Ανοδική αντίδραση εκδηλώνεται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, ξεκινώντας τις συναλλαγές της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας με κέρδη αλλά και με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Ανοδική αντίδραση εκδηλώνεται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, ξεκινώντας τις συναλλαγές της τελευταίας ημέρας της εβδομάδας με κέρδη αλλά και με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, στις 11:06 ο Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη 0,79% στις 1.325,38 μονάδες. Ο τζίρος στα 11 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,2 εκατ. τεμάχια.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, η σημερινή άνοδος λαμβάνει περισσότερο τεχνικά χαρακτηριστικά, μετά τις χθεσινές πιέσεις, με την αγορά να αναμένει επί της ουσίας τις εξελίξεις στο μέτωπο της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή το βράδυ, το οποίο και θα εμπεριέχει και τις πτυχές της συμφωνίας με την τρόικα.

Παράλληλα, στον τραπεζικό κλάδο, αναμένουμε  το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Εθνικής Τράπεζας και την ψήφιση του νομοσχεδίου προκειμένου να προχωρήσει και η ανακεφαλαιοποίηση της Εurobank. Στο υπόλοιπο ταμπλό οι επενδυτές μελετούν τα αποτελέσματα των εισηγμένων ώστε να διαγνώσουν την πρόοδο στην αναμόρφωση των ισολογισμών τους.

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στον FTSE25, με την MIG για ακόμη μία μέρα να ξεχωρίζει τόσο με το ποσοστό ανόδου της (+4,60%) όσο και με τον όγκο συναλλαγών. Κέρδη 3% και για την ΕΥΔΑΠ η οποία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση 51% στην κερδοφορία του 2013.

Ο χαμηλός τζίρος μέχρι στιγμής δεν βοηθάει στη εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων για την εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης, στα 11 εκατ. ευρώ περίπου και με τα δύο χαρτιά της Πειραιώς (μετοχή και warrant) να καλύπτουν τα 4 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, περίπου 20 τίτλοι του FTSE25 έχουν όγκο κάτω από 20 χιλ. τεμάχια.

Από την άλλη, αδύναμος σήμερα ο ΟΤΕ, με τον Μάρτιο να αποδεικνύεται για τη μετοχή ως μήνας σταθεροποίησης μετά από μια παρατεταμένη περίοδο... ανόδου. Η μετοχή σήμερα κινείται με οριακές απώλειες στα 12,14 ευρώ.