Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2004 15:28

Επιταχύνεται η υλοποίηση της «Κοινωνίας της Πληροφορίας»

Η προώθηση της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» (ΚτΠ)που αφορά τη μηχανοργάνωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εξετάστηκε στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο, η μηχανοργάνωση αυτή θα επεκταθεί ταχύτατα σε όλο το εύρος τού κρατικού μηχανισμού, «με όρους διαφάνειας, ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού ως προς τους σχετικούς διαγωνισμού».

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «η εταιρεία «ΚτΠ», η οποία εντάσσεται στο υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, διαχειρίζεται ένα ποσό της τάξης των 946 εκατομμυρίων ευρώ. Οταν παραλάβαμε την «ΚτΠ», μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου και ενώ λειτουργούσε για δύο και πλέον έτη, αυτή η εταιρεία είχε φτάσει σε πραγματική απορροφητικότητα 6%.

Φιλοδοξούμε να απορροφήσει το σύνολο του ποσού που προανέφερα και, στο τέλος του χρόνου, η απορροφητικότητα αυτή να έχει φτάσει και να έχει υπερβεί το 15%».

Ως το τέλος του 2004 προγραμματίζεται η κατακύρωση των αποτελεσμάτων διαγωνισμών ύψους 145,54 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων θα γίνει υπογραφή συμβάσεων για έργα συνολικού προϋπολογισμού 116,2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, προγραμματίζεται και η προκήρυξη 16 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 38,5 εκατ. ευρώ.

Το έργο που η ΚτΠ Α.Ε. έχει αναλάβει ως σήμερα είναι η υλοποίηση 104 ενταγμένων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 376,25 εκατ. ευρώ, με συνολικό στόχο τα 946 εκατ. ευρώ, που είναι η συμβολή της στην υλοποίηση του 30% του συνολικού προϋπολογισμού του Επειχειρησιακού Προγράμματος «ΚτΠ», ο οποίος ανέρχεται στο ποσό των 2.839,1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παυλόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε ενημερώθηκε η κυβέρνηση για την απώλεια του ελικοπτέρου -καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Ορους Κασμίρογλου επικοινώνησε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σκανδαλάκη και ο κ. Σκανδαλάκης ενημέρωσε τον υπουργό Αμυνας Σ. Σπηλιωτόπουλο στις 13:30- δήλωσε ότι έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις.