Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2004 09:43

HBOS Plc: Aπέσυρε την προσφορά για την Abbey National

ΑΠΕΣΥΡΕ την προσφορά της για την εξαγορά της Abbey National Plc, η τέταρτη σε μέγεθος τράπεζα της Βρετανίας, HBOS Plc, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εξαγορά, της υπ'αριθμόν δύο δανείστριας κατόπιν υποθήκης της χώρας, από την Santander Central Hispano SA, αντί του ποσού των 8,7 δισ. λιρών Αγγλίας (15,7 δισ. δολ.).

«Η HBOS πιστεύει ότι η μετοχική αξία με τις υπάρχουσες προοπτικές είναι μεγαλύτερη από αυτήν που θα επιτευχθεί μετά από μία συγχώνευση», αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση.

Με την συναλλαγή θα δημιουργείτο μία εταιρεία, ο οποία θα κατείχε το 1/3 του 1,37 τρισ. δολ., στο οποίο ανέρχεται η αγορά των δανειοδοτήσεων κατόπιν υποθήκης. Τον Αύγουστο, η HBOS είχε ανακοινώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας προσφοράς για την Abbey, μετά τη συμφωνία που επέτυχε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, να εξαγοράσει την Abbey τον Ιούλιο. Η συγχώνευση, θα είναι η μεγαλύτερη στον κλάδο εντός των ευρωπαϊκών συνόρων και θα προσδώσει στην Santander μια καλύτερη θέση στή συγκεκριμένη αγορά της Βρετανία.

Η Santander ανακοίνωσε, ότι η αγορά θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου, μετά τον έλεγχο των στοιχείων που θα δώσει στους μετόχους της Abbey στις 17 Σεπτεμβρίου. Η ισπανική τράπεζα θα κάνει παρουσίαση στους αναλυτές σήμερα, προκειμένου να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες των σχεδίων της, συμπεριλαμβανομένης και της πρόθεσής της να έχει μία δευτερεύουσα παρουσία των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση.