Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2004 12:48

Συζητήσεις για τα ονόματα δικτυακών τόπων με ελληνικούς χαρακτήρες

ΔΗΜΟΣΙΑ διαβούλευση σχετικά με την εκχώρηση Ονομάτων Χώρου με κατάληξη [.gr] με ελληνικούς χαρακτήρες, διεξάγει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2004 http://www.eett.gr/gr_pages/index2.htm .

Ειδικότερα, στόχος είναι η καταγραφή των απόψεων και των σχολίων των ενδιαφερομένων φορέων σχετικά με τη διαδικασία εκχώρησης Ονομάτων Χώρου με μη λατινικούς -και κυρίως ελληνικούς- χαρακτήρες και την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στις ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων Ονομάτων.

Επίσης, μεταξύ των θεμάτων που τίθενται στο κείμενο της Διαβούλευσης είναι η υφιστάμενη διαδικασία εκχώρησης Ονομάτων Χώρου με κατάληξη [.gr] και τυχόν σημεία που χρήζουν βελτίωσης ή αποσαφήνισης. Επιπλέον, εξετάζονται θέματα σχετικά με το διακριτικό χαρακτήρα Ονομάτων Χώρου.

Η χρήση Ονομάτων Χώρου με ελληνικούς χαρακτήρες αναμένεται να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του Διαδικτύου στον ελληνικό χώρο. Η επιτυχής υλοποίηση αυτής της δυνατότητας απαιτεί τη ρύθμιση από την ΕΕΤΤ ζητημάτων που προκύπτουν προς όφελος των καταναλωτών και της ανάπτυξης του Διαδικτύου στη χώρα μας, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΤΤ.