Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2004 20:23

Λήξαν θεωρείται το θέμα των μυστικών επαφών Παπαδόπουλου με Τ/Κ πολιτικούς

Λήξαν θεωρείται στη Λευκωσία το θέμα των μυστικών επαφών του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, με τουρκοκύπριους πολιτικούς πριν από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου για το σχέδιο Ανάν, ενώ όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, η Αθήνα ήταν ενήμερη για τις επαφές.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα γνώριζε ότι ο κύπριος Πρόεδρος είχε επαφές με εκπροσωπους των Τουρκοκυπρίων.

«Αν και αυτό αποτελεί ιστορία πλέον, δεν έχω παρά να αναφέρω απλώς ότι σε κάποια στιγμή της πολυήμερης διαδικασίας των διαβουλεύσεων στο Μπούργκενστοκ και εν όψει του διαφαινόμενου αδιεξόδου στο να επιτευχθεί συμπεφωνημένη από τα δύο μέρη λύση», εξετάστηκε και το ενδεχόμενο αναβολής των δημοψηφισμάτων», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι η πραγματοποίηση τέτοιων επαφών αποτελεί «απόδειξη ότι υπήρχε πραγματική βούληση από ελληνοκυπριακής πλευράς για την επίτευξη συμπεφωνημένης λύσης».

Στη Λευκωσία, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους το θέμα που προέκυψε με τις μυστικές επαφές του κ. Παπαδόπουλου με τουρκοκυπρίους πολιτικούς, χωρίς, ωστόσο, κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι έπαψαν να υπάρχουν διαφωνίες. Σύμφωνα πάντως, με τις δηλώσεις της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας, το θέμα θεωρείται λήξαν.