Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 14:15

Πτώση χωρίς τζίρο στο Χ.Α.

Eπεκτείνονται σταδιακά οι ρευστοποιήσεις στο Χ.Α., με τους πωλητές να λαμβάνουν τα ηνία των συναλλαγών, ακολουθώντας το αρνητικό διεθνές κλίμα χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται ακρότητες.

Eπεκτείνονται σταδιακά οι ρευστοποιήσεις στο Χ.Α., με τους πωλητές να λαμβάνουν τα ηνία των συναλλαγών, ακολουθώντας το αρνητικό διεθνές κλίμα χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται ακρότητες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης, στις 14:14, κινείται με απώλειες 1% στις 1.350,90 μονάδες, με τον τζίρο στα 36,4 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 21,1 εκατ. τεμάχια.

Τα καλά νέα πλέον φαίνεται να έχουν προεξοφληθεί στο ταμπλό, με την αγορά να αναπροσαρμόζει τα χαρτοφυλάκια της εν όψει του rebalancing των δεικτών του FTSE και της λήξης των σειρών των παραγώγων αύριο. Άλλωστε, ακόμη και η σημερινή διόρθωση γίνεται μέχρι τώρα με χαμηλό τζίρο, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της Εθνικής μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πραγματική πρόθεση της αγοράς θα φανεί από τη Δευτέρα, όταν και θα έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά μέτωπα, ειδικά στο θέμα του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, και το οποίο θα εμπεριέχει τις λεπτομέρειες των συμφωνηθέντων με την τρόικα.

Στο ταμπλό βλέπουμε και πάλι τις Alpha Bank και Πειραιώς να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, απορροφώντας άνω του 55% του όγκου. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι και η παρουσία της Αττικής, η οποία ενισχύεται κατά 3,95% έχοντας διακινήσει πάνω από 2 εκατ. τεμάχια, ενώ η Eurobank δείχνει να σπάει το 4ήμερο ανοδικό σερί (+16,3%), διορθώνοντας σήμερα κατά 2,80% με 1,1 εκατ. τεμάχια να έχουν διακινηθεί.

Ενδεικτικό της άνευρης συνεδρίασης είναι ότι οι τίτλοι με τη μεγαλύτερη πτώση στον FTSE25 δεν έχουν διακινήσει πάνω από 80 χιλ. τεμάχια η κάθε μία, ή 350 χιλ. τεμάχια όλες μαζί. Σ' αυτές περιλαμβάνονται η Eurobank Properties με απώλειες 4,1% και 6,2 χιλ. τεμάχια, τα ΕΛΠΕ (-2,2%) με 58 χιλ. τεμάχια, η ΕΕΕ (-2,29%) με 27 χιλ, Motor Oil (-2,1%) και Τιταν (-2,2%) με 22 χιλ.