Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2004 16:45

Εγνατία: Αναβάθμιση υποδομών για ασφαλές e-banking

Η Εγνατία Τράπεζα προχώρησε στην πλήρη αναβάθμιση των υποδομών της με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη μεγιστοποίηση της παρεχόμενης ασφάλειας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η νέα υπηρεσία egnatiaTeller παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες (ιδιώτες πελάτες ή/και επιχειρήσεις) να πραγματοποιούν αυτοματοποιημένα και σε πραγματικό χρόνο οποιαδήποτε τραπεζική συναλλαγή μέσω Διαδικτύου, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με ασφάλεια και ταχύτητα.

Για τη μεγιστοποίηση της παρεχόμενης ασφάλειας και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανείς τρίτος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές e-banking, ακόμα και στη περίπτωση που διαρρεύσουν ο κωδικός χρήστη και το ΡΙΝ (προσωπικός κωδικός πιστοποίησης) του χρήστη, η Εγνατία εισήγαγε και χρησιμοποιεί σε ευρεία κλίμακα και για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά συσκευές security tokens.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κάθε εταιρικός ή ιδιώτης πελάτης που είναι χρήστης της νέας υπηρεσίας egnatiaTeller εφοδιάζεται από την Εγνατία με τη συσκευή security token, η οποία παράγει ένα δυναμικό κωδικό μίας χρήσης κάθε φορά που ο πελάτης θέλει να κάνει μία συναλλαγή μέσω e-banking. Ο δυναμικός κωδικός μίας χρήσης (διαφορετικός κάθε φορά που χρησιμοποιείται η συσκευή) έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια ισχύος (30 δευτερόλεπτα), με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η χρήση του από τρίτους.

Κάθε φορά που ο χρήστης επιθυμεί να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία ή να διεκπεραιώσει οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή μέσω egnatiaΤeller είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσει τον κωδικό χρήστη, το ΡΙΝ και τον δυναμικό κωδικό μίας χρήσης που παράγει η συσκευή security token.

Η συσκευή security token είναι μικρή, ελαφριά (10 γραμμάρια), διαθέτει οθόνη LCD μεγάλης ευκρίνειας και λειτουργεί απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.