Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2004 12:01

Προς τα κάτω αναθεωρεί η Coca Cola 3E για τα EBITDA και τις πωλήσεις

Προς τα κάτω αναθεώρησε η Coca Cola Τρία Εψιλον τις προηγούμενες εκτιμήσεις της σε ό,τι αφορά τα EBITDA κέρδη και τις πωλήσεις στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης επικαλούμενη την αβεβαιότητα που επικρατεί στις συνθήκες της αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Δώρο Κωνσταντίνου, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, η ετήσια EBITDA αύξηση αναμένεται ελαφρώς χαμηλότερη από το εύρος του 10%-12% που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του έτους.

Επιπροσθέτως, εκτιμάται ότι η ετήσια ανάπτυξη του όγκου πωλήσεων θα είναι ελαφρώς μικρότερη από αυτή που είχε ανακοινωθεί αρχικώς, σε ποσοστό 5%, καθώς, όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου, η εταιρεία συνεχίζει να εστιάζει στην κερδοφόρα ανάπτυξη.

«Κάτω από τις παρούσες συνθήκες θεωρούμε ότι αυτή είναι μία ισχυρή απόδοση η οποία θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε καθαρά κέρδη και Απόδοση Επενδεδυμένων Κεφαλαίων (ROIC) για το έτος 2004 σύμφωνα με τις προηγούμενες ανακοινώσεις μας», πρόσθεσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε επίσης τα εξής: «Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του τρίτου τριμήνου, έχουμε τη βεβαιότητα ότι η στρατηγική της Coca-Cola Τρία Έψιλον μάς έχει επιτρέψει να μειώσουμε την επιρροή των ευρέως αναμενόμενων μακροοικονομικών και σχετιζόμενων με τον καιρό παραγόντων στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές μας.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το τρίμηνο που λήγει την 30ή Σεπτεμβρίου 2004 στις 10 Νοεμβρίου 2004.