Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2004 08:25

Virgin Atlantic: Νέα συνεργασία με τη Νιγηρία

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με την κυβέρνηση της Νιγηρίας, σχεδιάζει να κάνει η Virgin Atlantic Ltd., η αεροπορική εταιρεία που ίδρυσε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Richard Branson.

Η αεροπορική εταιρεία θα επενδύσει περίπου 24,5 εκατ. δολ. και θα κατέχει μερίδιο 49% στην Virgin Nigeria. Οι Νιγηριανοί επενδυτές θα διατηρήσουν την πλειοψηφία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Virgin.

Η Νιγηρία, είναι η μεγαλύτερη χώρα παραγωγός πετρελαίου της Αφρικής και η πέμπτη προμηθεύτρια πετρελαίου των ΗΠΑ. Εχει το διπλάσιο μέγεθος της Καλιφόρνια και πληθυσμό 133 εκατομμύρια. Η Virgin Atlantic άρχισε να πραγματοποιεί πτήσεις στη χώρα το 2001.

«Η συνεργασία της Virgin με τη Νιγηρία είναι επιτυχής πλέον των τριών ετών», ανέφερε ο Branson σε δήλωσή του, συμπληρώνοντας: «Μέσω της Virgin Nigeria θα κάνουμε τώρα επιπλέον επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα».

Η εταιρεία θα εδρεύει στο Murtala Muhammed International Airport, στα νότια της πόλης Λάγος. Τα εισιτήρια για τις πρώτες πτήσεις προς την πρωτεύουσα αυτού του κράτους της Δυτικής Αφρικής, Αμπούζα, θα αρχίσουν να πωλούνται το νωρίτερο το 2005.

Η Virgin Nigeria σχεδιάζει να προσφέρει πτήσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς επίσης και στο εσωτερικό της χώρας όσο και προς άλλους αφρικανικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Ντακάρ και της Γκάνα.

Οι μετοχές της Virgin Nigeria θα διατεθούν στο Χρηματιστήριο της Νιγηρίας, τη στιγμή που αυτή θα δημιουργηθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Virgin Atlantic, στην οποία δεν αναφέρεται η ακριβής ημερομηνία.