Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2004 10:33

Capital Radio: Εξαγοράζει την GWR Group

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ συγχώνευσης, προχώρησαν Capital Radio Plc και GWR Group Plc, προκειμένου να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία ραδιοφώνου, προκειμένου να μειώσουν το κόστος τους και να αυξήσουν τα έσοδά τους από τις διαφημίσεις, σε μια αγορά στην οποία η χρηματιστηριακή της αξία θα ανέρχεται σε 711 εκατ. λίρες Αγγλίας (1,29 δισ. δολ.).

Οι μέτοχοι του Capital Radio θα κατέχουν το 52% της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί, ενώ οι μέτοχοι της GWR θα κρατήσουν το υπόλοιπο ποσοστό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Capital Radio.

Από κοινού, οι δύο εταιρείες με έδρα το Λονδίνο, θα δημιουργήσουν μία εταιρεία η οποία θα κατέχει το 40% της αγοράς διαφημίσεων στο ραδιόφωνο, ενώ θα μπορεί να διαπραγματεύεται καλύτερα με τους διαφημιστές, καθώς η Capital Radio 95,8 FM, μάχεται με την Chrysalis Group Plc Heart 106,2 FM για να παραμείνει το δημοφιλέστερο ραδιόφωνο και να προσελκύσει περισσότερες διαφημίσεις.

Οι δύο εταιρείες ενδέχεται να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους κατά 7,5 εκατ. λίρες Αγγλίας σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Capital Radio.