Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2004 10:55

MAN Group: Χαμηλή η αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ρυθμό αύξησης των κεφαλαίων που διαχειρίζεται από το 2000, εμφανίζει με μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων κεφαλαίων, της οποία οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο, Man Group Plc, καθώς αυτά σημείωσαν απώλειες.

Τα προς διαχείριση κεφάλαια αυξήθηκαν στα 39 δισ. δολ. το εξάμηνο που έληξε σήμερα από 38,5 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Τα κεφάλαια κατά τη χρήση του 2004, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 48%.

Ομως, 10 από τα 11 μεγαλύτερα κεφάλαια που διαχειρίζεται η Man Group, υποχώρησαν το οκτάμηνο της χρήσης του 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Bloomberg News. To κεφάλαιο AHL Diversified Plc, το οποίο χρησιμοποιεί κομπιούτερ για επενδύσεις σε μελλοντικές αγορές, μειώθηκε σε ποσοστό της τάξης του 10%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Man Group, οι πελάτες της αποδέσμευσαν περίπου 2,1 δισ. δολ. κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο. Οι καθαρές αμοιβές από τη διαχείριση κεφαλαίων ωστόσο, εκτιμάται, ότι θα αυξηθεί σε ποσοστό της τάξης του 30% και τα κέρδη ανά μετοχή σε ποσοστό περίπου 25%.

Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει κατά 15% φέτος έναντι αύξησης 65% που είχαν σημειώσει το 2003, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 3,8 δισ. λίρες Αγγλίας (6,9 δισ. δολ.).

Η Man Group ιδρύθηκε το 1783 ως χρηματιστηριακή εταιρεία αγοραπωλησίας ζάχαρης η οποία πέτυχε στη συνέχεια, την αποκλειστική προμήθεια του Βασιλικού Ναυτικού σε ρούμι. Από τότε η εταιρεία μεγάλωσε και κατέστη η μεγαλύτερη εταιρεία αγοραπωλησίας ζάχαρης και κακάο, για να μετατραπεί αργότερα σε εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων.