Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2004 11:12

Θετικό κλίμα στη Σοφοκλέους

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν από την αρχή της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους, όπως και στις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών ενισχύεται αυτή την ώρα (11:09) κατά 0,56% και έχει διαμορφωθεί στις 2.350,63 μονάδες.

Ο τζίρος φθάνει τα 5,3 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πακέτα.

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των μετοχών με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ο τίτλος της Εθνικής ενισχύεται κατά 0,84%.

Σχόλια αναλυτών

«Η ψυχολογία των επενδυτών παραµένει ουδέτερη - η έλλειψη σηµαντικών εταιρικών νέων δεν αφήνει περιθώριο για σηµαντική τάση ανόδου βραχυπρόθεσµα», εκτιμά η Marfin Analysis. Θεωρεί ωστόσο ότι από άποψη θεµελιωδών στοιχείων, ακόµα υπάρχουν µετοχές µε σηµαντική αξία, κυρίως µεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπως, µεταξύ άλλων, οι Folli Follie, Γερµανός και Intralot.

Σε ό,τι αφορά τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η Marfin Analysis αναφέρει ότι «παρά την πρόσφατη έντονη ανοδική τάση κατά τον τελευταίο µήνα (η µετοχή έχει σηµειώσει αύξηση 8,6%, κυρίως τις δύο τελευταίες εβδοµάδες) θεωρούµε ότι η συνεχιζόµενη ροή νέων κρατάει την ΕΤΕ στο προσκήνιο».

Παρά τη χθεσινή άνοδο του Γενικού Δείκτη πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι ως προς τις προσδοκίες μας για την πορεία του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη στο άμεσο μέλλον δεδομένης της οικονομικής και πολιτικής συγκυρίας, εκτιμά η Euroxx Xρηματιστηριακή.

Σύμφωνα με την Praxis Χρηματιστηριακή, «η χθεσινή οριακή ανοδική κίνηση της αγοράς και η αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις εταιρείες µικρής και µεσαίας κεφαλαιοποίησης οφείλεται κατά την εκτίµησή µ ας στην έντονη πίεση που έχουν δεχθεί οι εν λόγω µ ετοχές, ενώ δεν αποκλείεται να υποκρύπτει και κινήσεις «window dressing» εν όψει λήξης του εννεαµήνου. Με τις τιµές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα αλλά και την ανασφάλεια που επικρατεί σε µακροοικονοµικό επίπεδο είµαστε επιφυλακτικοί για την πορεία της αγοράς σε υψηλότερα επίπεδα».