Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2004 14:10

Στη Γενική οι δραστηριότητες των υποκαταστημάτων της Société Générale στην Ελλάδα

Στην εξαγορά των δραστηριοτήτων των υποκαταστημάτων της Société Générale στην Ελλάδα προχωρά η Γενική Τράπεζα, πλην της δραστηριότητας που συνδέεται με τις εξειδικευμένες τραπεζικές υπηρεσίες (private banking).

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο επιχειρηματικό σχέδιο που η Société Générale είχε ήδη δημοσιοποιήσει, όταν εισήλθε ως στρατηγικός επενδυτής στο μετοχικό κεφάλαιο της Γενικής Τράπεζας, και το οποίο συνίσταται στην περαιτέρω ανάπτυξη των τραπεζικών δραστηριοτήτων του Ομίλου στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό οι μέχρι τώρα τραπεζικές δραστηριότητες των υποκαταστημάτων της Société Générale στην Ελλάδα, εκτός από τις υπηρεσίες private banking, εντάσσονται στη Γενική Τράπεζα.

Η εξαγορά αυτή εγκρίθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος και η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη μεταφορά των εργασιών των υποκαταστημάτων της Société Générale, που εμπίπτουν στη συμφωνία, προς τη Γενική Τράπεζα πρόκειται να γίνει την 1η Νοεμβρίου 2004.

Το σύνολο των πελατών των υποκαταστημάτων της Société Générale στην Ελλάδα θα ενημερωθεί σχετικά, με ατομικές επιστολές, τις αμέσως προσεχείς ημέρες.