Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 12:01

ICAP Plc: Στα ύψη η τιμή της μετοχής της

ΣΤΑ ΥΨΗ εκτινάχθηκε η τιμή των μετοχών της ICAP Plc και σε ποσοστό της τάξης του 9%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα σε 3,5 χρόνια, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας αγοραπωλησίας τραπεζών στον κόσμο, ότι τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης, θα διαμορφωθούν εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Η εταιρεία, η οποία είχε πει τον Ιούλιο ότι η αγορά στην οποία δραστηριοποιείται κινείται με αργούς ρυθμούς, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της θα κυμανθούν από 172 εκατ. έως 178 εκατ. λίρες Αγγλίας (310 έως 320 εκατ. δολ.), κατά τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2005, ήτοι εντός των προβλέψεων των 10 οικονομικών αναλυτών. Τα κέρδη της κατά την προηγούμενη χρήση, είχαν διαμορφωθεί στα 170,2 εκατ. λίρες.

«Μετά από ένα ήρεμο καλοκαίρι βλέπουμε ότι αρχίζει να σημειώνεται ανάκαμψη σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ICAP, που εδρεύει στο Λονδίνο, μεσολαβεί μεταξύ των τραπεζών που ανταλλάσσουν ομόλογα, μετοχές, συνάλλαγμα και τα παράγωγά τους. Ο επικεφαλής της, Michael Spencer, 49 ετών, ο οποίος κατέχει περίπου το 1/4 της εταιρείας, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας που κατήρτισε και δημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα «Sunday Times», ως ο άνθρωπος με τα μεγαλύτερα κέρδη φέτος και με περιουσία που ανέρχεται σε περίπου 330 εκατ. λίρες.

Οι μετοχές της ICAP κέρδιζαν 18,75 πένες, φθάνοντας στις 227 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν σήμερα στις 225 πένες στις 9 π.μ., ώρα Λονδίνου. Η μετοχή έχει χάσει συνολικά ποσοστό της τάξης του 28% φέτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία, να ανέρχεται στο 1,36 δισ. λίρες Αγγλίας.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Ιούλιο, η εταιρεία είχε πει πως η υποχώρηση του δολαρίου έβλαψε τα κέρδη της και οδήγησε τις μετοχές της σε πτώση κατά 8,4%. Η υποχώρηση του δολαρίου επηρεάζει τα έσοδα της ICAP, η οποία πραγματοποιεί λίγο περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών της εσόδων σε δολάρια, τα οποία μετατρέπονται σε λίρες.

Σήμερα η λίρα Αγγλίας ήταν στο 1,7994 έναντι του δολαρίου, υψηλότερα από το 1,6618 δολ. που ήταν πριν από ένα χρόνο.