Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 13:43

Προς τα κάτω αναθεωρεί ο ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε νέα πρόβλεψη (σύμφωνα με τα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα) σχετικά με την κερδοφορία για το δεύτερο εξάμηνο και το σύνολο της χρήσης 2004 για την ΟΤΕ Α.Ε.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, τα Λειτουργικά Έσοδα προ Αποσβέσεων στην ΟΤΕ Α.Ε. θα είναι φέτος σημαντικά κατώτερα της προηγούμενης πρόβλεψης και των αντίστοιχων του 2003.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις της εταιρείας, η μείωση στα Λειτουργικά Έσοδα για το έτος θα είναι ανάλογη με αυτήν που καταγράφηκε στο πρώτο εξάμηνο. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα Λειτουργικά Έσοδα της ΟΤΕ Α.Ε. έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) να επιβάλει χαμηλότερες τιμές σε υπηρεσίες χονδρικής (υπηρεσίες διασύνδεσης και μισθωμένες γραμμές).

Παράλληλα, η πτώση στα Λειτουργικά Έσοδα προ Αποσβέσεων έχει επιδεινωθεί από μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων αυξήσεων στις δαπάνες προσωπικού και σε άλλα Λειτουργικά Έξοδα, που αποδίδονται εν μέρει μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρά την ισχυρή απόδοση σε όλες τις άλλες δραστηριότητες του Ομίλου, η πτώση της κερδοφορίας στην ΟΤΕ Α.Ε. θα επιβαρύνει σημαντικά τη συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων του Ομίλου για το 2004.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου, καθώς και μια πιο λεπτομερής πρόβλεψη για το έτος, θα ανακοινωθούν στις 25 Νοεμβρίου 2004.

«Λαμβάνουμε ήδη μέτρα προς διάφορες κατευθύνσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Στα μέτρα αυτά θα περιληφθεί και η αναδιοργάνωση της σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδος (ΟΤΕ Α.Ε.) και η εθελουσία έξοδος», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης.