Περιορίζονται οι ρευστοποιήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, επιβεβαιώνοντας ότι δημιουργήθηκαν στηρίξεις για την αγορά. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μάλιστα, τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν επιδρούν θετικά στο ταμπλό.
Περιορίζονται οι ρευστοποιήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, επιβεβαιώνοντας ότι δημιουργήθηκαν στηρίξεις για την αγορά. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μάλιστα, τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν επιδρούν θετικά στο ταμπλό, καθώς νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος βρέθηκε το Φεβρουάριο σε υψηλό 5½ ετών.
Ειδικότερα, στις 13:56 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 0,41% στις 1.305,05 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.
Η αντίδραση ήρθε από τις μετοχές του FTSE25, εκτός των τραπεζών, οι οποίες συνεχίζουν να βρίσκονται υπό την πίεση των ρευστοποιήσεων, καθώς το τοπίο μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της BlackRock παραμένει θολό. Ενδεικτικό της εικόνας είναι ότι ενώ ο δείκτης FTSE25 υποχωρεί μόλις 0,18% στις 422,36 μονάδες, ο τραπεζικός δείκτης χάνει 1,37% στις 196,78 μονάδες.
Εξαιρετική σημασία δίνουν οι εγχώριοι αναλυτές, πάντως, στο γεγονός ότι σημαντικές μετοχές του ταμπλό δείχνουν «διαθέσεις» ανόδου, με τον ΟΠΑΠ, την Motor Oil και την Jumbo να κινούνται θετικά, αν και με μικρές κινήσεις. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι και η συμπεριφορά του ΟΤΕ, που προσπαθεί να «διαγράψει» τις απώλειες, ενώ ο τζίρος φτάνει στα 5,2 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, η αγορά αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της BlackRock να καθυστερεί. Η εικόνα της αβεβαιότητας μάλιστα αποτυπώνεται γλαφυρά στο -2,8% της Εθνικής, στο -0,95% της Alpha Bank και στο -4,60% της Eurobank. Η Πειραιώς κινείται πτωτικά κατά 0,50%.