Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2004 11:40

ΒΑSF: Διπλασιάζει την αγορά ιδίων μετοχών στο ένα δισ. ευρώ

ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ την αγορά ιδίων μετοχών η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής χημικών στον κόσμο, BASF AG, στο ένα δισ. ευρώ (1,24 δισ. δολ.) φέτος, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή. Η μετοχή της αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2002.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει αμέσως στην αγορά μετοχών, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Ηδη, η BASF έχει αγοράσει μέσα στο έτος ίδιες μετοχές αξίας 500 εκατ. ευρώ, ποσοστό 2,1% των μετοχών της, με μέση τιμή τα 42,92 ευρώ η μία.

Η εταιρεία περιμένει να εμφανίσει σταθερή αύξηση των κερδών της φέτος, καθώς οι πελάτες της αγοράζουν περισσότερα χημικά και πλαστικά. Η BASF, θα έχει κέρδη και από την πώληση του τμήματος εκτύπωσης χρωμάτων και αργότερα από τον διαχωρισμό της εταιρείας venture στον τομέα των πλαστικών, σύμφωνα με τον Andreas Heine, αναλυτή της GVB. H BASF έχει προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών αξίας 500 εκατ. ευρώ για κάθε έτος μέσα στην τελευταία διετία.

Οι μετοχές της κέρδιζαν 69 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 49,45 ευρώ η μία στις 10:07' π.μ., ώρα Φραγκφούρτης. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 11%.

Τον Απρίλιο, η γενική συνέλευση των μετόχων, εξουσιοδότησε τη διοίκηση της BASF για την αγορά του 10% των μετοχών της. Ηδη η εταιρεία έχει αγοράσει 11,64 εκατ. μετοχές φέτος.