Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2004 15:06

Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

ΑΝΟΔΙΚΟ προμηνύεται το άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων παρά την επάνοδο της τιμής του αργού πάνω από το επίπεδο των 50 δολαρίων το βαρέλι.

«Νομίζω ότι η αγορά έχει αρχίσει να αποδεσμεύεται από την πορεία των τιμών πετρελαίου», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναλυτής στην Barclays Stockbrokers.

Στις 14:41 ώρα Ελλάδος, οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν άνοδο κατά 14 και 2,5 μονάδες αντιστοίχως.

Θετικό αντίκτυπο είχε η είδηση ότι η JP Morgan Chase αναθεώρησε προς τα πάνω την αξιολόγησή της για τη μετοχή του αμερικανικού κολοσσού IBM. Η μετοχική τιμή της IBM στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενισχύεται κατά 0,45%.

Στις 17:00, μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, θα ανακοινωθεί ο δείκτης ISM για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον αμερικανικό τομέα υπηρεσιών το μήνα Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές προβλέπουν άνοδο του παραπάνω δείκτη στις 59 μονάδες έναντι 58,2 μονάδων τον Αύγουστο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στις 17:30 η ομιλία του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, στην Ένωση Αμερικανών Τραπεζιτών, στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Γκρίνσπαν αναμένεται να επαναλάβει την άποψη ότι η αμερικανική οικονομία ανακτά ταχύτητα.