Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2004 10:13

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

«Οι τάσεις συσσώρευσης που σημειώθηκαν χθες είναι πιθανό να συνεχιστούν και σήµερα, καθώς η συνεχιζόµενη άνοδος της τιµής του πετρελαίου δηµιουργεί αρνητικό κλίµα στις διεθνείς αγορές και επηρεάζει και τις ελληνικές µετοχές», αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο η Aspis Bank.

Η Artion Χρηματιστηριακή επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση κινήθηκαν καλύτερα από την υψηλή κεφαλαιοποίηση χθες. Ο γενικός δείκτης κέρδισε σχεδόν 0,1% με τις μεγάλες τράπεζες να υποχωρούν. Κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση θα μπορούσε να σηματοδοτεί βελτιωμένη απόδοση από το παρελθόν. Όμως παραμένουμε επιφυλακτικοί λόγω της κατευθυνόμενης από τη ρευστότητα αγοράς».

Σύμφωνα με την Praxis Χρηματιστηριακή, «η κόπωση της αγοράς σε συνδυασμό με τη νέα άνοδο της τιμής του πετρελαίου ενδέχεται να οδηγήσουν σε κινήσεις αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

«Η ψυχολογία των επενδυτών παραµένει θετική», σύμφωνα με τη Marfin. Ωστόσο, όπως εκτιμά, «δεν µπορεί να αποκλειστεί µερική αποκοµιδή κερδών σε κάποιες µετοχές οι οποίες υπεραπόδοσαν κατά τη διάρκεια της εβδοµάδας. Η πορεία των ευρωπαϊκών µετοχών παραµένει ο κύριος εξωγενής παράγοντας επηρεασµού του δείκτη, κυρίως µετά τη νέα άνοδο στην τιµή του πετρελαίου».