Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2004 10:17

Lazard: Καθυστερεί η δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με πληροφορίες

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ θα σημειωθεί στη δημόσια εγγραφή της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων στο χώρο των τραπεζών, Lazard LLC, κάτι το οποίο θα δώσει περισσότερο χρόνο στον Bruce Wasserstein, να κερδίσει την υποστήριξη των συνεταίρων της εταιρείας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Ο Wasserstein, 56 ετών, επικεφαλής της Lazard και ο πρόεδρος Michel David- Weill, διαφώνησαν για τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας στη διάρκεια σύσκεψης, που έγινε χθες στο Παρίσι και η οποία διήρκεσε τρεις ώρες, σύμφωνα με στελέχη που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Ο Wasserstein δεν είχε μαζέψει αρκετές υπογραφές από τους συνολικά 160 εταίρους, προκειμένου να πλειοψηφήσει έναντι του David- Weill που μπλοκάρει την πώληση μετοχών.

Σημειώνεται, ότι η εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, θα θέσει ένα τέλος στον έλεγχο της Lazard από την οικογένεια του David- Weill η οποία ίδρυσε την εταιρεία το 1848. Από την άλλη πλευρά, ο Wasserstein ζητά από τις επενδυτικές τράπεζες να δεχθούν μείωση της τιμής της μετοχής κατά το 1/3, αλλά και την παραμονή τους στην εταιρεία, για τουλάχιστον τρία χρόνια, πριν πάρουν τις μετοχές της μέσω του Χρηματιστηρίου.

Τώρα, ο Wasserstein, θα προσπαθήσει να κλείσει ειδικές συμφωνίες με περισσότερους από 12 συναιτέρους, οι οποίοι ανθίστανται στην πρόταση του, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες και οι οποίοι θέλουν να ξέρουν πόσο μεγαλύτερη εξουσία θα έχουν από τον Wasserstein, μετά τη δημόσια εγγραφή.

Ο εκπρόσωπος της Lazard, Richard Silverman, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο David- Weill δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις στο γραφείο του στο Παρίσι.

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Lazard, θα γίνει σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 11 Οκτωβρίου.