Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 16:45

Προς τα ιστορικά υψηλά κινείται ο S&P 500

Ανοδικό είναι το ξεκίνημα των αμερικανικών δεικτών, με τους επενδυτές να επικροτούν τις αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των είκοσι πλουσιότερων χωρών του κόσμου (G-20) να ενισχύσουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ανοδικό είναι το ξεκίνημα στους αμερικανικούς δείκτες, με τους επενδυτές να επικροτούν τις αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των είκοσι πλουσιότερων χωρών του κόσμου (G-20) να ενισχύσουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, στις 16:43 (ώρα Ελλάδος), ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,51% στις 16.187 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,45% στις 4.283 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,48% στις 1.845 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 "φλερτάρει" με τα ιστορικά υψηλά των 1,848,38 μονάδων, επίπεδα που είχε "κατακτήσει" στις 15 Ιανουαρίου 2014.

Στο ταμπλό η Baker Hughes ενισχύεται κατά 2,73%, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο του 2013 έδειξαν ότι σημαντικό μέρος των εσόδων της προήλθε από την αγορά της Νότιας Αμερικής, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη στρατηγική της διοίκησης.

Στον αντίποδα η Kinder Morgan, η οποία άνοιξε με απώλειες 4,5%, με τους επενδυτές να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για ενδεχόμενα προβλήματα στα πάρκα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει ο όμιλος.

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους και αυτή την εβδομάδα στην πρόεδρο της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, η οποία θα καταθέσει στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας την Πέμπτη. Η Wall Street βρίσκει μία ακόμη ευκαιρία να αναζητήσει ενδείξεις για τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς νωρίτερα αυτό το μήνα, η Γέλεν είχε δηλώσει ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει υποστηρικτική για την οικονομία εωσότου η αγορά εργασίας ανακάμψει.