Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2004 08:15

AT&T: Απολύει περισσότερους από 7.400 εργαζομένους

ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ περισσοτέρων από 7.400 εργαζομένων και την απαξίωση 11,4 δισ. δολ. από τα περιουσιακά της στοιχεία, πρόκειται να προχωρήσει η AT&T, καθώς η εταιρεία τηλεπικοινωνιών, αφήνει την κύρια δραστηριότητά της, την παροχή υπηρεσιών στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, από την οποία και ξεκίνησε και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της, στην αύξηση των πελατών μεταξύ των επιχειρήσεων.

Η μείωση του προσωπικού θα περιορίσει τους εργαζομένους στις 12.300 το 2004 ή 20% του εργατικού της δυναμικού. Με τον περιορισμό των θέσεων εργασίας θα έχει κόστος 1,1 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής της, David Dorman, 50 ετών, μειώνει το προσωπικό των 49.000 εργαζομένων, κίνηση που αντικατοπτρίζει την απόφασή του τον Ιούλιο να αφήσει την κύρια δραστηριότητα της εταιρείας εδώ και έναν αιώνα, που η εταιρεία έβαλε τηλέφωνα στα σπίτια των Αμερικανών και να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της.

Τα κέρδη της, φαίνεται ότι θα μειωθούν φέτος σε ποσοστό 73%, καθώς οι τιμές των τηλεφωνικών κλήσεων υποχωρούν και ο ανταγωνισμός από άλλες εταιρείες, όπως από την MCI Inc. και τη Verizon Communications Inc., αγωνίζονται για την απόκτηση περισσοτέρων πελατών.

Σύμφωνα με την AT&T, ο περιορισμός των θέσεων εργασίας έχει αρχίσει τα τελευταία τρίμηνα.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν φέτος σε ποσοστό της τάξης του 26%, μετά τη μείωση των κερδών της. Η μετοχή κέρδισε 31 σεντς, φθάνοντας στα 15,35 δολ. η μία, στη διευρυμένη συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση της μείωσης των θέσεων εργασίας. Νωρίτερα, έχαναν 16 σεντς, φθάνοντας στα 15,04 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.