Στην "ασφαλή" περιοχή των 1.270 μονάδων επανήλθε ο Γενικός Δείκτης, καθώς αντιμετωπίστηκαν οι ρευστοποιητικές τάσεις που εκδηλώθηκαν μεταξύ 13:30 και 14:15.
Στην "ασφαλή" περιοχή των 1.270 μονάδων επανήλθε ο Γενικός Δείκτης, καθώς αντιμετωπίστηκαν οι ρευστοποιητικές τάσεις που εκδηλώθηκαν μεταξύ 13:30 και 14:15. Η προσέγγιση των 1.260 μονάδων ενεργοποίησε τις στηρίξεις πολλών ισχυρών τίτλων, επαναφέροντας τον γενικό δείκτη σε γνώριμα περιθώρια.
Στις 14:47, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,38% στις 1.270,47 μονάδες, με τον τζίρο να κινείται στα 37 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 13,5 εκατ. τεμάχια.
Πάντως, το γεγονός ότι οι εγχώριοι επενδυτές αγνοούν επιδεικτικά ακόμη και τα καλά νέα από το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του 2013, το οποίο παρουσίασε πλεόνασμα για πρώτη φορά από το 1948, αποτελεί ανησυχητικό σημάδι σύμφωνα με τους αναλυτές.
Η αγορά έχει αποτυπώσει τις προσδοκίες και πλέον αναμένει τις αποφάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα. Όσο αυτές δεν έρχονται, όπως έχουμε γράψει πολλάκις σ' αυτές τις σελίδες, η διάβρωση της κεφαλαιαγοράς θα είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Φορολογικό, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, ελάφρυνση χρέους και πολιτικός κίνδυνος είναι μόνο τέσσερις παράγοντες που εγκλωβίζουν στην "αίθουσα αναμονής" το Χ.Α. Οι κινήσεις είναι επιλεγμένες, ενώ από την αρχή της εβδομάδας προσιδιάζουν περισσότερο σε εντολές "ρουτίνας" παρά στρατηγικής τοποθέτησης.
Άλλωστε σήμερα ξεκίνησε άτυπα και το προεκλογικό τρίμηνο, όπου ιστορικά η εγχώρια αγορά εμφανίζει σημάδια έντονης μεταβλητότητας, διόρθωσης και αναμονής προς αποφυγή... ατυχημάτων. Και δυστυχώς το κλίμα είναι τέτοιο που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ούτε το αισιόδοξο αλλά ούτε και το απαισιόδοξο σενάριο.
Στο ταμπλό η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώνεται σε Alpha Bank (-1%), Πειραιώς (+0,52%) και MIG (+1,08%), όπου έχουν διακινηθεί 7 εκατ. τεμάχια από τα 13,5 εκατ. συνολικά.
ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΕΕΕ προσπαθούν να κρατήσουν το θετικό τους πρόσημο, ενώ ΦΦΓΚΡΠ, Μυτιληναίος και Jumbo ηγούνται των ρευστοποιήσεων.