Άλλη μία άτονη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σήμερα, με την εγχώρια αγορά να περιμένει τον καταλύτη που θα δώσει είτε ώθηση προς τα εμπρός είτε σήμα για αποκόμιση κερδών.
Άλλη μία άτονη συνεδρίαση ολοκληρώθηκε σήμερα, με την εγχώρια αγορά να περιμένει τον καταλύτη που θα δώσει είτε ώθηση προς τα εμπρός είτε σήμα για αποκόμιση κερδών.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.274,94 μονάδες με πτώση 0,15%, σε μία συνεδρίαση που το κυρίασρχο στοιχείο ήταν η μεταβλητότητα και η στενή διακύμανση μεταξύ 1.273,76 μονάδων και 1.283,17 μονάδων.
Άλλωστε, από την περασμένη Τρίτη ο χρηματιστηριακός δείκτης έχει "κολλήσει" μεταξύ των 1.270 με 1.280 μονάδων, με τους ισχυρούς παίκτες να παραμένουν στάσιμοι. Οι καθυστερήσεις τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από τους Ευρωπαίους σε κρίσιμα ζητήματα συνεχίζονται, καθώς από το χθεσινό Eurogroup κατέστη για ακόμη μία φορά σαφές ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί προς το τέλος ή στις αρχές του α' 6μηνου.
Υπό αυτές τις προοπτικές μόνο κάποιες σημαντικές αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ή τη διόρθωση των "κακών κειμένων" του φορολογικού μπορούν να βγάλουν από το τέλμα την αγορά. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η χώρα έχει μπει και επισήμως σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου, με την κυβέρνηση να μεταθέτει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον.
Από τις μετοχές του FTSE25 διακρίθηκαν σήμερα οι των Ιντραλοτ, ΕΛΠΕ και Σωληνουργεία Κορίνθου με άνοδο 2,83% έως και 1,55%. Θετικά κινήθηκαν 13 μετοχές και στο μείον εννέα. Η αξία των συναλλαγών τους κάλυψε τα 6/7 (δηλ. τα 60,5 εκατ. ευρώ) του συνολικού τζίρου που ανήλθε σε 70,6 εκατ. ευρώ. Πρώτος ο ΟΤΕ με 14,8 εκατ. και ακολούθησαν οι ΟΠΑΠ με 7,13 εκατ., Πειραιώς με 6,35 εκατ. και ΕΤΕ με 4,8 εκατ. ευρώ.
Στις διακριθείσες μετοχές τόσον από άποψης ανόδου όσο και ενός αξιοπρεπούς τζίρου μπορεί κανείς άνετα να αναφέρει τις Ιντρακομ, ΙΑΣΩ, Σαράντης, Σιδενόρ, ΑΒΑΞ, ΟΛΘ και ΠΛΑΘ.
Αρκετές μετοχές από την άλλη πλευρά παραπαίουν στο ταμπλό, με το μέλλον τους αβέβαιο. Πολλά πράγματα πάντως θα ξεκαθαρίσουν με την δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης 2013 οπότε θα μπορούμε να καταλήξουμε σε σωστά συμπεράσματα για το μέλλον των εταιρειών που αυτές εκπροσωπούν.