Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2004 10:50

Infromer: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με Temenos

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η μεταβίβαση του 49% των μετοχών της Temenos Eastern Europe Limited στην Temenos Holding NV στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου της Informer Α.Ε. και των εταιρειών του Ομίλου της Temenos.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η μεταβίβαση του 49% των μετοχών της Temenos Eastern Europe Limited στην Temenos Holding NV στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου της Informer Α.Ε. και των εταιρειών του Ομίλου της Temenos.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα η Informer και η ελβετική εταιρεία Temenos συμφώνησαν σε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας το οποίο προβλέπει ότι η πρώτη θα συνεργάζεται με την Temenos σε διεθνές επίπεδο και όχι ως τοπικός διανομέας που ήταν μέχρι σήμερα, παρέχοντας συστήματα ολοκληρωμένων λύσεων. Στα έργα δηλαδή που η Temenos θα προωθεί το λογισμικό της και συγκεκριμένα το Globus, η Informer θα μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες εγκατάστασης και ολοκλήρωσης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι τα πνευματικά δικαιώματα κάθε είδους λογισμικού που έχει αναπτυχθεί ή θα αναπτυχθεί στο μέλλον από την Informer και που συμπληρώνουν η βελτιώνουν τη λειτουργικότητα των προϊόντων της Temenos, θα ανήκουν στην ελληνική εταιρεία πληροφορικής, η οποία θα έχει όλα τα οφέλη από τις σχετικές αμοιβές δικαιωμάτων και συντηρήσεων.

Σε ό,τι αφορά στους πελάτες στην Ελλάδα και στην Κύπρο που έχουν εγκαταστήσει τις λύσεις της Temenos οι δύο εταιρείες θα τους προσφέρουν τρεις εναλλακτικές λύσεις, ή να συνεχίσουν με την υφιστάμενη σύμβαση, ή να έχουν ξεχωριστά συμφωνητικά με τις δύο εταιρείες ή να υπογράψουν νέο συμφωνητικό με την Temenos.

Σxετικά τη συνεργασία των δύο πλευρών στην Temenos Eastern Europe (TEE), η οποία διαθέτει τα προϊόντα της ελβετικής εταιρείας σε μια σειρά από χώρες όπως Βαλκάνια, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Τουρκία, Αίγυπτο κ.λπ., η Ιnformer με βάση την αρχική συμφωνία είχε το δικαίωμα put option το οποίο ασκούμενο υποχρέωνε την Temenos Holdings να αγοράσει τη συμμετοχή της με βάση συγκεκριμένη μέθοδο αποτίμησης

Ετσι η Temenos συμφώνησε να αγοράσει έναντι 15,5 εκ. δολαρίων ΗΠΑ -με δόσεις σε τέσσερα χρόνια- το ποσοστό συμμετοχής της Informer (49%).

Οι θυγατρικές της TEE στη Ρουμανία και την Αίγυπτο θα ενταχθούν στον όμιλο της Informer και οι υπάρχοντες πελάτες της TEE σ' αυτές τις χώρες (τέσσερις τράπεζες ) θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από αυτές τις συγκεκριμένες θυγατρικές για τα δύο επόμενα χρόνια.