Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 15:25

Κύπρος: Άρση των περιορισμών μέχρι τέλος του έτους

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται, αν όλα πάνε καλά, να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων, όπως δήλωσε σήμερα από τη Λεμεσό ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Π. Δημητριάδης.

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται, αν όλα πάνε καλά, να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων, όπως δήλωσε σήμερα από τη Λεμεσό ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι εντός των επομένων μερικών εβδομάδων, θα καταστεί εφικτό να αρθούν σχεδόν, αν όχι όλοι, οι εγχώριοι περιορισμοί.

Ο κύπριος κεντρικός τραπεζίτης ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η άρση όλων των περιορισμών προϋποθέτει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα και την επίτευξη ουσιαστικής προόδου στην υλοποίηση του μνημονίου.

Ο κ. Πανίκος προέβη στις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον λιβανέζο ομόλογό του. Ανακοινώθηκε, μάλιστα, η έναρξη διάλογου μεταξύ των τραπεζικών συστημάτων των δύο χωρών, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του τραπεζικού τομέα της Κύπρου και του Λιβάνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ