Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2004 10:13

Volkswagen: Προς παραγωγή υβριδικών οχημάτων στην Κίνα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την κατασκευή οχημάτων, που χρησιμοποιούν άλλες πηγές ενεργείας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει να επενδύσει σε οχήματα με χαμηλότερη εκπομπή καυσαερίων, πέτυχε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, Volkswagen AG, στην Κίνα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Tongji και τη γερμανική εταιρεία μηχανολογικού εξοπλισμού, IAV, προκειμένου να παράγει ένα τέτοιο μοντέλο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Η Volkswagen και το Πανεπιστήμιου θα συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός μοντέλου οχήματος, που θα κινείται χρησιμοποιώντας ενεργειακές κυψέλες και μπαταρίες υψηλής ενεργείας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, εκτιμούν, ότι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και οι πιο αυστηροί κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος, θα αυξήσουν τη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, που χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα. Οι ενεργειακές κυψέλες λειτουργούν με υδρογόνο το οποίο αντιδρά με το οξυγόνο και παράγει ενέργεια για τη λειτουργία της μηχανής.

Η General Motors Corp., η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, είπε την περασμένη Δευτέρα, ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στο μοντάρισμα λεωφορείων που χρησιμοποιούν καύσιμα και ηλεκτρισμό στην Κίνα, μαζί με την Shanghai Automotive Industry Corp., ενώ τον περασμένο μήνα και η Toyota Motor Corp. είπε ότι θα συναρμολογήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Prius μέσω της συνεργασίας της venture με την FAW Group στη βορειοδυτική Κίνα.