Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2004 11:09

Στην Τουρκία επεκτείνεται η Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την HUNCA Kozmetic SANAYI A.S. υπέγραψε η Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ για την πώληση των αρωμάτων της στην Τουρκία. Συγχρόνως, η Σαράντης θα πουλάει τα προϊόντα της HUNCA στην Ανατολική Ευρώπη.

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ την 15η Οκτωβρίου, οπότε και θα αρχίσει η πώληση των προϊόντων Σαράντης στην τουρκική αγορά.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γρ. Σαράντης, η HUNCA Kozmetic SANAYI A.S. κατέχει ηγετική θέση στην αγορά της Τουρκίας, με 35% μερίδιο αγοράς σε αρώματα ευρείας κατανάλωσης και μερίδιο 23% στα αποσμητικά. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της HUNCA είναι 30 εκ. δολ. και διατηρεί ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής καλλυντικών προϊόντων στο Cerkezkoy. Η HUNCA ιδρύθηκε το 1957 και απασχολεί 650 εργαζομένους.

Η Σαράντης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της ερευνά την επέκτασή της στην Τουρκική αγορά εδώ και δύο χρόνια, ενώ η συνεργασία με την HUNCA αναμένεται να εξυπηρετήσει τα σχέδια επέκτασης και των δύο οργανισμών.

Η πρόθεση και των δύο εταιρειών είναι η μελλοντική ενδυνάμωση της συνεργασίας τους, προσθέτοντας συνεχώς νέα προϊόντα στα αντίστοιχα χαρτοφυλάκιά τους.

Η διοίκηση της Σαράντης εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της HUNCA Kozmetic σε μακροχρόνιο ορίζοντα.