Στο χθεσινό σχόλιο δεν αποκρύψαμε την εκτίμηση πως το μέγεθος της αλυσίδας των ανοδικών συνεδριάσεων από μόνο του υπαγόρευε μια διόρθωση αλλά σήμερα εκτιμούμε πως θα ξεκαθαρίσει η τάση βλέποντας με μεγαλύτερες πιθανότητες αναφορικά με την τάση δυο σενάρια.
Στο χθεσινό σχόλιο δεν αποκρύψαμε την εκτίμηση πως το μέγεθος της αλυσίδας των ανοδικών συνεδριάσεων από μόνο του υπαγόρευε μια διόρθωση αλλά σήμερα εκτιμούμε πως θα ξεκαθαρίσει η τάση βλέποντας με μεγαλύτερες πιθανότητες αναφορικά με την τάση δυο σενάρια.
Μετά από αυτό που έγινε χθες, το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει συνέχεια της καθόδου ή, θα αποδειχθεί ότι το κλίμα στην παγκόσμια επενδυτική βιομηχανία θα επαναφέρει στο στρατόπεδο των αισιόδοξων θεσμικών τους ισχυρούς του ΧΑ. Επίσης το είδος της καθόδου, αν αυτή αποφασιστεί, θα εξαρτηθεί από μια σειρά γεγονότων που θα ξεδιπλωθούν μέσα στη βδομάδα.
Σήμερα έχουμε την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, την Παρασκευή αναμένουμε την μεταβολή του ΑΕΠ και τη Δευτέρα έχουμε το Eurogroup, που ήταν μέσα στο μίγμα των παραγόντων που συντέλεσαν στην γρήγορη ανάκαμψη των τιμών από τις 366 μονάδες στις 30 Ιανουαρίου στις 415,66 χθες. Ένα ράλι «ύψους» 50 μονάδων ή, εκτίναξη +13% περίπου σε εννέα συνεδριάσεις.
Περιμένουμε σήμερα να υπάρξει συνέχεια των πιέσεων στην έναρξη των συναλλαγών, γιατί είναι πολλές οι μετοχές που έκλεισαν πάνω στο ελάχιστο ημέρας και συνεπώς, θα ανοίξει η αγορά καθοδικά. Τότε θα είναι ευκολότερο για τους επαγγελματίες, να μαζέψουν την προσφορά και να εμφανίσουν στο δεύτερο μέρος τη ζήτηση ισχυρότερη, μετά την εγγραφή χαμηλών ημέρας, γύρω από τις στηρίξεις των βασικών δεικτών. Αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο και έχει πιθανότητες επαλήθευσής, αν οι αγορές στην ευρωζώνη κινηθούν ανοδικά, όπως συμβαίνει σήμερα στις ασιατικές αγορές που πήραν τη σκυτάλη της ανόδου από την Wall Street και την ευρωζώνη.
Το «κακό» σενάριο ξεκινά με άνοδο σχεδόν με το καλημέρα, εγγραφή υψηλών μέρας στο πρώτο ημίωρο και κατόπιν επανάληψη των χθεσινών. Για αυτό είναι πραγματικά δύσκολη η παρακολούθηση των συναλλαγών τα πρώτα λεπτά από επενδυτές που δεν έχουν σταθερές αποφάσεις επί της ημερήσιας τακτικής τους. Κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τάση που δεν θα σφραγίσει το τέλος των συναλλαγών.
Η επίδραση της δυναμικής της περασμένης μέρας
ΗΠΑ
Με κέρδη που ξεπέρασαν το 1% ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές στη Wall Street, με τους επενδυτές να αποκωδικοποιούν τις δηλώσεις της νέας προέδρου της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, ως δέσμευση ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει χαλαρή εωσότου η αγορά εργασίας ανακάμψει. Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ^DJI+1,22% ενισχύθηκε κατά 1,22% στις 15.995 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ^IXIC+1,03% κέρδισε 1,03% στις 4.191 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,12% στις 1.820 μονάδες.
Χθες ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση ενώπιον του Κογκρέσου της κ. Γέλεν, ως πρόεδρος της Fed, με την ίδια να δηλώνει ότι στόχος της είναι να υποστηριχθεί η οικονομία ώστε να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας κάτω από το 6,5%. Ωστόσο, η Γέλεν εμφανίστηκε «σφίγγα» για τα μελλοντικά σχέδια της Fed, αν και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του προκατόχου της, Μπεν Μπερνάνκι, και ξεκαθάρισε ότι η Fed θα συνεχίσει να περιορίζει τη στήριξή της στην αμερικανική οικονομία ενόσω οι μακροοικονομικοί δείκτες θα βελτιώνονται. «Η αναδίπλωση (tapering) της Fed δεν ακολουθεί προκαθορισμένη πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τον ρυθμό των αγορών κρατικών ομολόγων εξαρτώνται από τα δεδομένα.
Στο ταμπλό, με κέρδη 2,6% έκλεισε η Sprint, αν και έφτασε μέχρι και κέρδη 8%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το δ' 3μηνο του 2013. Όλοι οι επιμέρους δείκτες του S&P 500 ενισχύθηκαν, με αυτούς της ενέργειας, της βιομηχανίας και των πρώτων υλών να ξεχωρίζουν με κέρδη 1,3%. Ο δείκτης Morgan Stanley Cyclical ενισχύθηκε κατά 1,5%, ενώ ο Dow Jones Μεταφορών κέρδισε 1,4%. Στο δείκτη Dow Jones ξεχώρισαν η Boeing με κέρδη 2,7% και η Goldman Sachs με άνοδο 2,1%. Αρνητικός πρωταγωνιστής αναδείχθηκε η InvenSense, η οποία υποχώρησε κατά 10%, ενώ με απώλειες 6,4% έκλεισε η ConAgra Foods.
Στα μακροοικονομικά δεδομένα της ημέρας, στις 3,99 εκ. διαμορφώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις εργασίας το Δεκέμβριο του 2013 στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, το Δεκέμβριο οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν στις 3,99 εκ. έναντι 4,03 εκ. το Νοέμβριο. Με τον αριθμό των ανέργων να βρίσκεται στα 10,35 εκ. άτομα, η αναλογία ανέργων – διαθέσιμης θέσης εργασίας διαμορφώνεται για το Δεκέμβριο στα 2,6. Παράλληλα, ενισχύθηκε η αισιοδοξία στους κόλπους των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς ελπίζουν για αυξημένες πωλήσεις. Ο δείκτης του NFIB, αυξήθηκε στις 94,1 μονάδες, έναντι 93,9 μονάδων τον Δεκέμβριο.
Ευρώπη
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες στη χθεσινή συνεδρίαση, με τη νέα πρόεδρο της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, να αφήνει να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει τη δράση της ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της αμερικανικής αγοράς εργασίας. Ο βρετανικός FTSE 100 ^FTSE+1,23% ενισχύθηκε κατά 1,24% στις 6.673 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI+2,03% 30 κέρδισε 2,04% στις 9.479 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 1,08% στις 4.261 μονάδες. Ο Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,2% στις 329,29 μονάδες, καταγράφοντας την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.
Χθες ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση ενώπιον του Κογκρέσου της κ. Γέλεν, ως πρόεδρος της Fed, με την ίδια να δηλώνει ότι στόχος της είναι να υποστηριχθεί η οικονομία ώστε να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας κάτω από το 6,5%.
Σημαντικά «καύσιμα» στην άνοδο έδωσαν και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η PSA Peugeot Citroen ενισχύθηκε κατά 4,5% μετά την ένταξη της στη λίστα «αγορών» της Goldman Sachs, ενώ ο ίδιος είναι και ο λόγος για τα κέρδη του 2,6% της Bayerische Motoren Werke. Κέρδη 3,6% και για τη Michelin, η οποία αν και ανακοίνωσε χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το 2013, η πτώση αποδόθηκε στις αναταράξεις των αναδυόμενων αγορών. Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη, εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, στα 2,23 δισ. ευρώ, από 2,42 δισ. ευρώ το 2012. Κέρδη 5,2% και για το γαλλικό όμιλο ενημέρωσης Lagardere, η μετοχή του οποίου έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο. Η διοίκηση αναβάθμισε κατά 5% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη προ τόκων και φόρων του 2013
Στον αντίποδα, απώλειες 4% για τη μετοχή της Barclays, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2013. Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 540 εκατ. στερλινών, έναντι ζημιών 624 εκατ. το 2012. Στόχος της Barclays για το 2014, είναι η συρρίκνωση του ισολογισμού της κατά 105 δισ. στερλίνες επιπλέον, με φόντο τους αυστηρότερους ρυθμιστικούς κανόνες και των πτώση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική.
Τεχνική ανάλυση
Τεχνικά χθες η αγορά έδειξε ότι έχει πλέον κατακτήσει το δικαίωμα να βρίσκεται ο 25άρης πάνω από τις 410 μονάδες, που ήταν χονδρικά μια σκληρή οροφή σε όλη τη διάρκεια του 2013, από τον Απρίλιο και μετά. Ήταν ο μήνας στο πρώτο δεκαήμερο του οποίου άρχισε μια σχεδόν κατακόρυφη άνοδος που αποδόθηκε στις τράπεζες η οποία πήρε τον 25άρη από τις 270 μονάδες και τον οδήγησε στις 410,78 και μόλις τις έγραψε βούλιαξε στο κλείσιμο στις 394,61 μονάδες. Το ίδιο επαναλήφθηκε τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο, αλλά και σε δυο συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας. Για αυτό ήταν στατιστικά σημαντική η διαπίστωση την μετατροπής του επιπέδου αυτού σε στήριξη στην τρέχουσα φάση έστω και αν αυτή επιβεβαιώθηκε μόλις χθες.
Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που τα κλεισίματα του δείκτη των παραγώγων γινόντουσαν πάνω σε εμφανή επίπεδα στήριξης ή αντίστασης οι βασικοί δείκτες έχουν βρεθεί αρκετά ψηλότερα από τους ΚΜΟ που αναγνωρίζουν την χρησιμότητα τους οι θεσμικοί. Αναγκάζοντας όλους τους αναλυτές που σέβονται την τεχνική ανάλυση να εκτιμούν ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για να βρεθούν οι τιμές σε επίπεδα ψηλότερα από τα τρέχοντα αυτή τη χρονιά. Ο 25άρης κλείνοντας στις 411 μονάδες απέχει από τον γρήγορο ΚΜΟ30 (401,29) απέχει +2,48% από αυτόν αλλά και από τον λίγο «αργότερο» και πολύ δημοφιλή ΚΜΟ50 (395,43) απέχει +4% όταν η απόσταση από τον ΚΜΟ100 (383,31) είναι +7,3% και από τον πλέον αργό ΚΜΟ200 (349,99) είναι ψηλότερα 17,5%.
Η συνεδρίαση στο Χ.Α.
Με τις ξένες αγορές να δέχονται εισροή κεφαλαίων, οι θεσμικοί του ΧΑ επέλεξαν, μετά την εξάντληση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στην τρίτη συνεδρίαση που τα υψηλά σημειώθηκαν νωρίς και τα διαδέχθηκε πτώση, να το ρίξουν στις ρευστοποιήσεις. Τότε σημειώθηκαν σημαντικές ανατροπές και αρκετές μετοχές αναγκάστηκαν να βιώσουν ολική ανατροπή στην τάση που τις χαρακτήριζε. Αφού δεικτοβαρείς τίτλοι από ακόρεστη ζήτηση πέρασαν σε κατάσταση υπερβάλλουσας προσφοράς, όπως η ΕΤΕ που από κέρδη πάνω από +2%, έφτασε να υποχωρεί -4,5%, για να κλείσει με πτώση -3,44%. Ανάλογη εικόνα εμφάνισαν αρκετές μετοχές του 25άρη και το μέγεθος της βουτιάς τους μετά τις 15:15, στο χρονικό διάστημα που επιτελέστηκε, αποκαλύπτει την βιασύνη που επέδειξαν αρκετοί για να ρευστοποιήσουν, από την ώρα που φάνηκε ότι θα σπάσει η αλυσίδα των 8 ανοδικών συνεδριάσεων μετά την βουτιά των δεικτών στο δεύτερο μέρος.
Με απώλειες κάτω από τις 1.250 μονάδες έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να παίρνουν μέρος των κερδών τους μετά από το 8ήμερο ανοδικό σερί.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.246,03 μονάδες με πτώση 1,12%, έχοντας φτάσει ενδοσυνεδριακά ακόμη και στο υψηλό των 1.274,22 μονάδων (+1,11%) έως το χαμηλό των 1.240,53 μονάδων (-1,56%).
Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 95,81 εκατ. ευρώ, με τον όγκο στα 45 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 26 εκατ. τεμάχια στις τράπεζες και τα 10 εκατ. στα warrants.
Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές η χθεσινή διόρθωση ήταν απόρροια της πολυήμερης ανόδου, η οποία μάλιστα είχε δώσει κέρδη 11,88% για το Γενικό Δείκτη, ενώ ο FTSE 25 κέρδιζε 11,12% και ο τραπεζικός δείκτης 17,80 ευρώ, και όχι τόσο κάποιων ανησυχητικών στοιχείων που βγαίνουν από το μακροοικονομικό μέτωπο.
Αξιοσημείωτη πάντως ήταν η μεταβλητότητα των τραπεζικών μετοχών, πλην της Alpha Bank ΑΛΦΑ+2,16% που έκλεισε με κέρδη 2,16%, με την Πειραιώς να κλείνει με απώλειες 1,5% από το ενδοσυνεδριακό +3%, ενώ η Εθνική έκλεισε με πτώση 3,44% από κέρδη 2% ενδοσυνεδριακά.
Στήριξη στον δείκτη παρείχαν επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο, με αυτές της Τιτάν να κερδίζουν 2,33%, του ΟΤΕΟΤΕ+1,76% 1,76%, της Eurobank Properties ΕΥΠΡΟ+1,30% 1,30% και της ΔΕΗ +1,22%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο κλάδος των Μέσων Ενημέρωσης (-11,17%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών (+1,76%).
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε πτώση 1,13% ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης μειώθηκε σε ποσοστό 0,66%. Από τις μετοχές που πραγματοποίησαν πράξη, 50 κινήθηκαν ανοδικά, 93 καθοδικά, ενώ η τιμή 24 μετοχών παρέμεινε αμετάβλητη.
Σήμερα
Οι ασιατικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σήμερα, γιατί προέκυψαν στοιχεία από το εμπόριο στην Κίνα που έδωσαν μια αισιόδοξη πνοή μετά από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις οικονομικές προοπτικές από την πρόεδρο Janet Yellen της Federal Reserve, που επαύξησαν την όρεξη των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων. Οι επενδυτές στην Ασίας ενθαρρυνθήκαν από τις ισχυρές επιδόσεις στη Wall Street και ανέβασαν τον δείκτη MSCI των μετοχών Ασίας - Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατά +0,8% περίπου.
Οι Κινεζικές εξαγωγές για τον Ιανουάριο, ξεπέρασαν τις προσδοκίες, σημειώνοντας αύξηση 10,6% από το προηγούμενο έτος, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 10%, αφήνοντας τη χώρα με εμπορικό πλεόνασμα της τάξης των 31,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το μήνα.
Ο κύριος δείκτης μετοχών της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 1,00% και ο Nikkei της Ιαπωνίας αυξήθηκε περίπου 0,56%. Ήταν έντονη η διάθεση να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις μιας πολύ ασθενέστερης από την αναμενόμενη έκθεση; για παραγγελίες ιαπωνικών μηχανημάτων, η οποία είναι ένας βασικός δείκτης κεφαλαιακών δαπανών.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε την Τρίτη πάνω κατά +1,22%, ενώ ο S&P 500 κέρδισε +1,11% για να εμφανίσει την καλύτερη απόδοση σε ένα τετραήμερο σε βάθος 13 μηνών.
Οι μετοχές στον Καναδά, την Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές κινήθηκαν ανοδικά γιατί η κ Yellen ήταν προσεκτική για να μην ταράξει τα νερά των αγορών στην πρώτη κατάθεσή της στο Κογκρέσο. Οι αποδόσεις των 10 - ετών ομόλογων ΗΠΑ βρέθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, στο 2,724% όταν την Τρίτη ήταν κοντά στο 2,717%. Η πιο ήρεμη διάθεση αντανακλάται στο δείκτη VIX που αφορά στη μέτρηση της μεταβλητότητας, που βούτηξε 4,9% στο 14,51, μακριά από την πρόσφατη κορυφή του στις 21,48 μονάδες.
Το αυστραλιανό δολάριο επωφελήθηκε από την καλύτερη από την αναμενόμενη έκθεση του κινεζικού εμπορίου. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά για τις εξαγωγές της Αυστραλίας.
Το δολάριο ήταν σχεδόν επίπεδη σήμερα και το ευρώ ήταν επίσης σταθερό, στα 1,3632 δολάρια. Το ενιαίο νόμισμα θα μπορούσε να επηρεαστεί από μια ομιλία του Mario Draghi της ΕΚΤ αργότερα σήμερα , ενώ και η Τράπεζα της Αγγλίας δημοσιεύει μια έκθεση για τον πληθωρισμό.
Στις αγορές εμπορευμάτων , η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.285,49 την ουγγιά, πίσω κάποια από απότομη αύξηση κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και πάλι δεν ήταν μακριά από το υψηλό τριών μηνών των 1.293,44 την Τρίτη.
Το μπρεντ αυξήθηκε περίπου 0,1% στα 108,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κέρδισε 0,3% στα 100,27 δολάρια, και ενισχύθηκε από στοιχεία του American Petroleum Institute που δείχνουν πως τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.
Παρατηρήσεις εγχώριων αναλυτών
Μετά την γρήγορη ανάκαμψη από τα χαμηλά του Ιανουαρίου και την γρήγορη επιστροφή υψηλότερα των 1225 μονάδων, η Αγορά κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνει περισσότερο διαθέσεις αφομοίωσης των τρεχουσών αποτιμήσεων, έχοντας το βλέμμα της στην επόμενη "αναμέτρηση" με τις 1300 μονάδες, εκτιμά ο Βαγγέλης Σιούτης υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust.
Η επόμενη κίνηση της Αγοράς θα έχει άμεση εξάρτηση με την συναλλακτική δραστηριότητα, ενώ σαν θετικό για το Ελληνικό Χρηματιστήριο κρίνεται το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός ξένων funds που παραδοσιακά τοποθετούνται στις αναδυόμενες Αγορές, δεν έχει λάβει θέσεις στο Χ.Α. Με την επίλυση κάποιων από τα εκκρεμή ζητήματα, όπως η γνωστοποίηση της έκθεσης της BlackRock, η κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, ή οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για νέες τοποθετήσεις και κίνηση του Δείκτη σε επίπεδα υψηλότερα των 1300 μονάδων. Στο επικρατέστερο σενάριο σύμφωνα με την άποψη του, δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η κινητικότητα σε Δεικτοβαρείς τίτλους, λόγω της αλλαγής των σταθμίσεων στον δείκτη MSCI, ενώ επόμενος καταλύτης που μπορεί να αποτελέσει "σηματωρό" για διεύρυνση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και χαμηλότερα του 25αρη, θα είναι οι αποφάσεις των Τραπεζών, όσον αφορά τις υπερδανεισμένες Επιχειρήσεις, που θα αναγκαστούν είτε σε συγχώνευση, είτε σε εκκαθάριση, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν σαν πρώτα δείγματα τις Ιχθυοκαλλιέργειες και την Ακτοπλοΐα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συντηρητικά σκεπτόμενων και μέχρι τις Ευρωεκλογές, το κυρίαρχο στοιχείο της Αγοράς θα είναι μεταβλητότητα με διακύμανση μεταξύ των 1.100 και 1.300 μονάδων. Η συντηρητική σχολή σκέψης, συνιστά ρευστοποιήσεις θέσεων κατά την προσέγγιση των 1300 μονάδων και επανατοποθετήσεις στην περιοχή των 1100 μονάδων και χαμηλότερα.
Ξένοι αναλυτές
Barclays: Η διάθεση για ανάληψη κινδύνου που υποστηρίζεται από Fed και από το ισχυρό κινεζικό εμπόριο
Οι αγορές μετοχών παγκοσμίως κινήθηκαν ανοδικά μετά την πρώτη εξαμηνιαία μαρτυρία της Janet Yellen ως πρόεδρος της Fed. Η κ Yellen ανέφερε ότι οι αγορές θα πρέπει να περιμένουν μια «προσέγγιση της FOMC για τη νομισματική πολιτική που σε μεγάλο ποσοστό θα είναι συνέχεια της πολιτικής της επί Μπερνάνκε και επίσης είπε ότι η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή της. Η άνοδος των μετοχικών αξιών που είναι περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου συνεχίστηκε στην Ασία. Το ράλι στις ασιατικές μετοχές οδηγήθηκαν από τις μετοχές του Topix οι οποίες ανέβηκαν κατά 1,3% παρά το μεγάλο μειονέκτημα που προκλήθηκε από την αρνητική εξέλιξη σε βασικές παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία για το μήνα
Ειδήσεις από το εσωτερικό
Ειδήσεις από το εξωτερικό
ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ