Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2004 11:19

Πτωτικές τάσεις στη Σοφοκλέους

ΑΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφει από την αρχή της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου, καθώς οι τοποθετήσεις σε ΟΤΕ και Cosmote δεν είναι ικανές να αντισταθμίσουν τις πιέσεις που δέχεται η πλειονότητα των τίτλων.

Πιο αναλυτικά, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υποχωρεί αυτή την ώρα (11:12) κατά 0,39% και βρίσκεται στις 2.391,73 μονάδες.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 82 υποχωρούν, 29 σημειώνουν άνοδο και 62 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 1%. Σύμφωνα με αναλυτές, αρνητικά επηρεάζουν τη μετοχή οι πληροφορίες ότι η αύξηση των τιμολογίων της επιχείρησης θα είναι μικρότερη από εκείνη που ζήτησε η διοίκηση αλλά και από αυτή που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Πιέσεις δέχεται και σήμερα η μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής, η οποία σημειώνει πτώση κατά 1,92%.

Αντιθέτως, η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύεται κατά 0,56%. Όπως έγινε σαφές κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης με το προεδρείο της ΟΜΕ - ΟΤΕ και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων της εταιρείας, η διοίκηση του ΟΤΕ θα επιδιώξει συναινετικές λύσεις, προκειμένου να προχωρήσει η αναδιοργάνωση και η μείωση του προσωπικού του Οργανισμού.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η συζήτηση για την αναδιοργάνωση του ΟΤΕ με στόχο ο Οργανισμός να επιστρέψει στην κερδοφορία και να αυξηθεί παράλληλα η αξία του. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», μεταξύ άλλων συζητείται η σύναψη δανείου με κοινοπραξία τραπεζών με επικεφαλής την Alpha Bank. Το σενάριο αυτό συνοδεύεται και με φήμη η οποία αναφέρει πως η προαναφερθείσα τράπεζα θα εισέλθει και στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, φήμη η οποία ωστόσο διαψεύδεται από ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες.