Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2004 12:23

General Motors: Μείωση 12.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη

ΔΩΔΕΚΑ χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα περικόψει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, General Motors Corp., καθώς έχασε συνολικά τρία δισ. δολ. στην Ευρώπη την τελευταία τετραετία, μετά τη μείωση των πωλήσεων σε ποσοστό της τάξης του 20% από το 1999, καθώς η Toyota Motor Corp., απέσπασε μερίδιο αγοράς.

Η General Motors, σχεδιάζει να εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ (618 εκατ. δολ.) μέχρι το 2006, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που διένειμε στους δημοσιογράφους, στα κεντρικά γραφεία της στη Γερμανία.

«Το σχέδιο μείωσης των θέσεων εργασίας, έχει στόχο την προοπτική της General Motors Europe στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου η αύξηση της ζήτησης είναι περιορισμένη, αποτέλεσμα του ανταγωνισμού από τις ευρωπαϊκές και ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες και την αρνητική προοπτική της καθαρής τιμής των αυτοκινήτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η εταιρεία αναμένεται να έχει επιπλέον έξοδα το 2005 και το 2006, το ύψος των οποίων θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις της διοίκησης με τα σωματεία των εργαζομένων».