Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2004 13:09

Χρ. Φώλιας: Νέο φιλικό κλίμα για την επιχειρηματικότητα

Στο νέο φιλικό κλίμα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα αναφέρθηκε σε σημερινή του ομιλία ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας στο πλαίσιο του Φόρουμ 2004 που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Βαρσοβία και οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται αύριο.

Ο κ. Φώλιας επισήμανε την καθοριστική σημασία που έχει η διεύρυνση της εφαρμογής του θεσμού των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή υποδομών και την παροχή υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα. Ο θεσμός των ΣΔΙΤ μπορεί να προσφέρει λύσεις χρηματοδότησης, ιδιαίτερα σε οικονομίες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Συμπλήρωσε δε ότι μόνο μέσα από τη θεσμική ολοκλήρωση θα μπορέσουν οι ευρωπαϊκές περιφέρειες να χειραφετηθούν και να αποκτήσουν τη δυνατότητα αντίληψης και αξιοποίησης των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων με τον πιο πρόσφορο τρόπο.

Ο κ. Φώλιας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την υφυπουργό αρμόδια για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης κ. Κριστίνα Γκιούρμπιελ, τον υφυπουργό Οικονομίας και Εργασίας κ. Μίροσλαβ Ζιελίνσκι και τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για οικονομικές σχέσεις κ. Σέργιουζ Ναζάρ.