Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2004 18:11

Στην Αθήνα η έδρα του διεθνούς οργανισμού ΙΑΤCΑ

Mεταφέρεται από την Αυστραλία στην Αθήνα η έδρα του διεθνούς οργανισμού ΙΑΤCA (International Personnel Certification Association) για την πιστοποίηση υπηρεσιών.

Τη φιλοξενία της νέας έδρας του IATCA διεκδίκησαν οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Ελλάδα. Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση, που ελήφθη σε συνέδριο στη Σιγκαπούρη, έπαιξε η στρατηγική θέση της Αθήνας και το κύρος της χώρας μας από το «κεκτημένο» της επιτυχίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

O IATCA είναι παγκόσμιος οργανισμός στον οποίο εκπροσωπούνται φορείς πιστοποίησης επαγγελματιών, ενώσεις επαγγελματιών, φορείς εκπαίδευσης και συμβούλια διαπίστευσης από 23 χώρες και από πέντε ηπείρους με περισσότερους από 100.000 πιστοποιημένους επαγγελματίες σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία στο ανώτατο συμβούλιο του IATCA. Τη θέση του προέδρου ανέλαβε, μέσω αρχαιρεσιών, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Πιστοποίησης Επαγγελματιών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων PrCert Hellas δρ. Γεώργιος Αναστασόπουλος.