Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 11:08

Newsphone: Επέκταση σε e-business, e-commerce και ναυτιλία

Την επέκταση του σκοπού της εταιρείας στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικού επιχειρείν (e-business), ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) και ναυτιλίας αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Newsphone Ελλάς.

Την επέκταση του σκοπού της εταιρείας στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικού επιχειρείν (e-business), ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce) και ναυτιλίας αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Newsphone Ελλάς, στις 28/1/2013.

Επίσης, η Γ.Σ. ενέκρινε τη συμμετοχή της εταιρείας κατά ποσοστό 100% στη θυγατρική «Έργον Συμμετοχών ΑΕ» καθώς και τη συμμετοχή της στο κεφάλαιο της ναυτικής εταιρείας «Λεβάντε Φέρρις» με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, μέσω της «Έργον Συμμετοχών».

Το κεφάλαιο της «Λεβάντε Φέρρις» ανέρχεται σήμερα σε 17,25 εκατ. ευρώ και διαιρείται σε 69.000 ονομαστικές μετοχές με αξία εκάστης 250 ευρώ. Το κεφάλαιο έχει καταβληθεί ολοσχερώς κατά το ποσό των 250.000 ευρώ σε μετρητά και κατά το ποσό των 17 εκατ. ευρώ με εισφορά σε είδος του πλοίου Fior Di Levante.

Το πλοίο αποτιμήθηκε κατά την εισφορά του από την Grant Thorton και τον οίκο «MAERSK BROKER» σε ποσό μεταξύ 17 εκατ. ευρώ και 18 εκατ. ευρώ και από το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας στο ποσό των 18 εκατ. ευρώ. H «Λεβάντε Φέρρις» αποτιμήθηκε από την Grant Thorton στο ποσό των 17.589.000 ευρώ ως κεντρική τιμή.

Η συμμετοχή της Newsphone Ελλάς θα γίνει ως εξής: η εταιρεία θα διαθέσει από τα ίδια αυτής κεφάλαια ποσό 3 εκατ. ευρώ στην «Έργον Συμμετοχών», η οποία στη συνέχεια θα διαθέσει το ίδιο ποσό σε αύξηση κεφαλαίου της «Λεβάντε Φέρρις» την οποία θα καλύψει εξ' ολοκλήρου και θα λάβει όλες τις 12.000 νέες μετοχές, ήτοι ποσοστό περίπου 14,81% επί του κεφαλαίου της «Λεβάντε Φέρρις».